Jan Asselman met echtgenote Ann Van Laere en zoon Jasper en dochter Lara.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Asselman met echtgenote Ann Van Laere en zoon Jasper en dochter Lara. © Frank Eeckhout

Jan (47) komt om na val van 250 meter tijdens bergtocht in Oostenrijkse Alpen: “‘Janne’ was de lijm tussen de verschillende generaties in de KSA en een voorbeeld voor iedereen”

Geraardsbergen“Belmondo is zoals wij, maar beter”, zei de Franse president Marcron deze week na het overlijden van de Franse filmster. Bij deze woorden dacht Marc Van Laere meteen aan zijn schoonzoon Jan Asselman (46), die eerder deze week na een val in de Alpen het leven liet. “Beter kan ik Jan niet omschrijven”, zegt hij. De vrienden van Jan, die mee aan tafel zitten om de afscheidsplechtigheid voor te bereiden, knikken instemmend. “Jan had een charisma over zich waarmee hij iedereen op zijn gemak stelde”, vult Eva Gossye van Concertband Cecilia aan.

  1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
    HLN Shop

    Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

    Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.