Cafébaas Brian en dienster Cynthia Ronse zijn twee slachtoffers van de broers Vlassenbroeck.
Volledig scherm
PREMIUM
Cafébaas Brian en dienster Cynthia Ronse zijn twee slachtoffers van de broers Vlassenbroeck. © Christophe Lermyte

“Hoofd van cafébaas ingeslagen met een kandelaar”: hoe twee broers een bloedbad in café Het Vraagteken aanrichtten

Vastgebonden met tape, de keel overgesneden, het hoofd geperforeerd met een kandelaar. In café Het Vraagteken in Geraardsbergen vermoordden twee broers op 29 september 2003 drie slachtoffers. Met toenmalig onderzoeksrechter Freddy De Smet (69) blikken we terug op een van de gruwelijkste moorden uit de geschiedenis in Oost-Vlaanderen. “Nog telkens als het woord ‘vraagteken’ valt, denk ik aan de zaak terug.” 

 1. Forza Ninove viert één jaar Vlaams Huis met kopman Guy D’haeseleer: “De Ninovieter heeft de kans om het cordon te breken. Nog 650 stemmen winnen en dan zijn we er”
  PREMIUM
  Ninove

  Forza Ninove viert één jaar Vlaams Huis met kopman Guy D’haeseleer: “De Ninovieter heeft de kans om het cordon te breken. Nog 650 stemmen winnen en dan zijn we er”

  Forza Ninove viert dit weekend het eenjarig bestaan van het Vlaams Huis, haar eigen café in de Pamelstraat. We blikken met kopman Guy D’haeseleer terug op het voorbije jaar en kijken ook vooruit naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2024, het jaar waarin alle ogen op Ninove gericht zullen zijn en waarin D’haeseleer hoopt om met een volstrekte meerderheid aan de macht te komen in Ninove.
 2. Internationale politiewereld zakt af naar Gooik: “Leren over Pajotse aanpak rond drugpreventie”
  Pajottenland

  Internatio­na­le politiewe­reld zakt af naar Gooik: “Leren over Pajotse aanpak rond drugpreven­tie”

  Een internationaal gezelschap met politiemensen uit verschillende landen van Noord-Amerika, Europa en Afrika brachten woensdag een bezoek aan Plattelandscentrum Paddenbroek. In opdracht van de Raad van Europa vergaderen ze over hoe drugpreventie het beste door politiediensten wordt aangepakt. En om bij te leren luisterden ze aandachtig naar de aanpak in... het Pajottenland. U leest het goed.
 3. Van het Kasteel Breivelde tot het Liedtkasteel: Rond deze 7 kastelen in de Denderstreek en de Vlaamse Ardennen maak jij de mooiste wandel- en fietstochten
  PREMIUM
  Denderstreek/Vlaamse Ardennen

  Van het Kasteel Breivelde tot het Liedtkas­teel: Rond deze 7 kastelen in de Dender­streek en de Vlaamse Ardennen maak jij de mooiste wandel- en fietstoch­ten

  Ga jij graag fietsen of wandelen en wil je graag iets nieuws proberen? Maak dan eens een fiets- of wandeltocht rond een plaatselijk kasteel. Zo geniet je niet alleen van een gezellige tocht maar snuif je ook nog eens wat lokale cultuur op. Van kasteel Breivelde in Zottegem tot het Liedtkasteel in Oudenaarde: Rond deze 7 kastelen in de Denderstreek en de Vlaamse Ardennen maak jij de mooiste wandel- en fietstochten.