Het onderdeel 'Van winter naar lente' in de stoet twee jaar geleden.
Volledig scherm
Het onderdeel 'Van winter naar lente' in de stoet twee jaar geleden. © Claudia Van den Houte

Geraardsbergen annuleert Krakelingen voor derde jaar op rij, ook jaarmarkt en winterfoor in 2022 afgelast: “Hopelijk worden onze opofferingen beloond”

GeraardsbergenKrakelingen wordt ook in 2022 afgelast, alweer. Daarnaast gaan ook de Walmkesbrand in de deelgemeenten, de Eerste Toog en de winterfoor niet door. “We moeten ons bij deze beslissing neerleggen. Hoe hoog we het Krakelingenfeest en Tonnekensbrand in ons hart dragen, niets is belangrijker dan gezondheid”, reageert stoetregisseur Philip De Temmerman.

 1. Daar is de lente: in deze bossen in de Denderstreek en Vlaamse Ardennen bewonder je een paarse tapijt van boshyacinten
  PREMIUM

  Daar is de lente: in deze bossen in de Dender­streek en Vlaamse Ardennen bewonder je een paarse tapijt van boshyacin­ten

  De lente is officieel in het land. Dat betekent - hopelijk - meer zon en warmer weer, maar ook kleurrijke bloemen en bomen vol bloesem. In de Denderstreek en de Vlaamse Ardennen zorgen bloeiende boshyacinten elk voorjaar weer voor een prachtig paars tapijt. Meestal is het wachten tot midden april, maar hoe meer zon, hoe vroeger de bloemenpracht zich laat zien. Onze redactie zocht alvast acht bossen uit waar je dit magische schouwspel van de natuur kan bewonderen.
  Geraardsbergen
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.