Burgemeester Jurgen Soetens (l) en Guido De Padt juichen de aanpak van korpschef Patrice De Mets toe.
Volledig scherm
Burgemeester Jurgen Soetens (l) en Guido De Padt juichen de aanpak van korpschef Patrice De Mets toe. © Frank Eeckhout

Eerste politieraad voor nieuwe korpschef: “Focussen op verborgen criminaliteit”

Geraardsbergen/LierdeOp haar eerste politieraad van politiezone Geraardsbergen/Lierde stelde korpschef Patrice De Mets haar plan van aanpak voor om de interne werking van haar korps te optimaliseren. Ze deed ook al enkele speerpunten in de strijd tegen de criminaliteit uit de doeken. “We gaan ons de komende jaren vooral focussen op criminaliteit die zich afspeelt tussen de vier muren van een woning: intrafamiliaal geweld, kindermishandeling en cybercrime”, kondigt De Mets aan.

 1. Waarom de rusthuizen in de Vlaamse Ardennen vandaag zo zwaar getroffen worden: “Gevolg van de aangepaste teststrategie”
  PREMIUM
  Vlaamse Ardennen

  Waarom de rusthuizen in de Vlaamse Ardennen vandaag zo zwaar getroffen worden: “Gevolg van de aangepaste teststrate­gie”

  Liefst 170 besmettingen in Home Sint-Petrus en Home Vijvens in Kruisem, 45 in WZC De Linde in Wortegem-Petegem en 43 in het woonzorgcentrum in Lierde. Zaterdag kwamen er ook nog eens 29 bij in het woonzorgcentrum in Horebeke. De cijfers in de woonzorgcentra in de Vlaamse Ardennen kleuren de jongste dagen bloedrood. Wat is er aan de hand? Wij maakten een analyse met biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt/KUL). “Ik vermoed dat de piek ook hier bereikt is”, aldus de professor.
 1. China is gestart met boringen in de maan
  Play

  China is gestart met boringen in de maan

 2. Man kan kantelende wagen nipt ontwijken
  Play

  Man kan kantelende wagen nipt ontwijken