Geraardsbergen: Soetkin Baptist keert op 3 december terug uit het Hoge Noorden.
Volledig scherm
Geraardsbergen: Soetkin Baptist keert op 3 december terug uit het Hoge Noorden. © RV

Droom weg bij Soetkin Baptist of laat kinderen hun dromen echt beleven tijdens Sintvoorstelling

GeraardsbergenSoetkin Baptist keert binnenkort terug uit het Hoge Noorden, om een goedgevuld Arjaantheater te laten genieten van haar concert ‘Que désire’. 

 1. Bagels en pannenkoeken tussen de ‘poen’: bij Pardoes kan je voortaan lunchen in een... bankkluis
  Galmaarden

  Bagels en pannenkoe­ken tussen de ‘poen’: bij Pardoes kan je voortaan lunchen in een... bankkluis

  Heb jij ooit al ontbeten of geluncht in een bankkluis? Voortaan kan het bij de koffie- en bagelbar van Jerry Janssens en Jessica Peemans wél. Pardoes biedt deze unieke ervaring aan na hun verhuis naar de voormalige bank op het Marktplein in Galmaarden. De focus lag bij de opstart op de verkoop van bagels, maar je kan er nu ook terecht voor heerlijke broodjes, ontbijt, brunch en pannenkoeken op grootmoeders wijze.
 2. Carnaval Brakel weert deelnemers uit stoet na wangedrag vorig jaar: “Volksfeest kan alleen als iedereen zich aan de afspraken houdt”
  PREMIUM
  Brakel

  Carnaval Brakel weert deelnemers uit stoet na wangedrag vorig jaar: “Volksfeest kan alleen als iedereen zich aan de afspraken houdt”

  Carnavalisten die vorig jaar tijdens de carnavalsstoet of de voorafgaande reclamekaravaan de veiligheidsmaatregelen aan hun laars hebben gelapt, mogen niet deelnemen aan volgende editie. Dat heeft Carnaval Brakel in samenspraak met de veiligheidscel beslist. “Hun gedrag was onveilig en respectloos, en dus onaanvaardbaar. Die mensen willen wij in de stoet niet meer zien", zegt de organisator.
 1. Groeiend protest tegen komst legerkazerne op Godsbergkouter in Schendelbeke: "Waardevermindering gronden en woningen kan oplopen tot 100 miljoen euro"
  PREMIUM
  Geraardsbergen

  Groeiend protest tegen komst legerkazer­ne op Godsberg­kou­ter in Schendelbe­ke: "Waardever­min­de­ring gronden en woningen kan oplopen tot 100 miljoen euro"

  Steeds meer landbouwers en omwonenden sluiten zich aan bij het protest tegen de komst van een legerkazerne op de Godsbergkouter in Schendelbeke. “De eerste contacten met experten in vastgoed leren ons dat in een ruime straal tot minstens 3 kilometer rond de kazerne een waardevermindering van het onroerend goed tussen de 10 à 30 procent te verwachten zal zijn", zegt Jan Hanssens van vzw Red de Godsbergkouter.