Geraardsbergen: Directeur Brecht Persoons.
Volledig scherm
PREMIUM
Geraardsbergen: Directeur Brecht Persoons. © Frank Eeckhout

Directeur Brecht Persoons van Atheneum Geraardsbergen aan de vooravond van het nieuwe schooljaar: "Mobiel vaccinatieteam is welkom"

GeraardsbergenLerarentekort, vaccinatiestress en mondmaskers: het zijn maar enkele van de vele dilemma’s waarmee schooldirecties aan de vooravond van het nieuwe schooljaar geconfronteerd worden. Wij schotelden directeur Brecht Persoons van GO! Atheneum Geraardsbergen zeven prangende vragen voor. Zijn antwoorden leest u hieronder.

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. 11 jaar na zondvloed gaan overstroomde huisjes onder de sloophamer: “Toen ik beelden van de watersnood in Wallonië zag, kwam mijn haar recht”
  PREMIUM
  Overboelare

  11 jaar na zondvloed gaan overstroom­de huisjes onder de sloophamer: “Toen ik beelden van de watersnood in Wallonië zag, kwam mijn haar recht”

  De recente watersnood in Wallonië heeft de inwoners van Geraardsbergen doen terugdenken aan die noodlottige november 2010. De Dender kon het overtollige water niet meer slikken en stroomde over. Het zwaarst getroffen waren de Majoor Van Lierdelaan en de Gaverstraat in Overboelare. In negen huisjes stond het water bijna twee meter hoog. Begin volgend jaar worden die huisjes gesloopt. “Ik wilde gewoon blijven. Maar toen plots enkele hoge piefen voor de deur stonden, kon ik niet anders dan tekenen", zegt Denise Desterck (90).