Geraardsbergen: Dimitri Leue speelt opnieuw zijn allereerste voorstelling.
Volledig scherm
Geraardsbergen: Dimitri Leue speelt opnieuw zijn allereerste voorstelling. © RV

Dimitri Leue speelt opnieuw zijn allereerste voorstelling in Arjaantheater

GeraardsbergenDimitri Leue speelt opnieuw zijn allereerste voorstelling. CC De Abdij stelt het jullie graag voor: ‘Maura of de zeven magen der eenzaamheid’, op zaterdag 8 oktober in het Arjaantheater in Geraardsbergen.

 1. David Cummins wordt komende vijf jaar nieuwe korpschef van de politiezone Pajottenland
  Gooik/Galmaarden/Lennik/Herne/Bever/Pepingen

  David Cummins wordt komende vijf jaar nieuwe korpschef van de politiezo­ne Pajotten­land

  Met hoofdcommissaris David Cummins heeft de politiezone Pajottenland bijna vier jaar na de pensionering van Marc Hellinckx opnieuw een korpschef. Cummings, die eerder werkzaam was bij de lokale politiezone Dilbeek en bij de federale politie, wil zich in eerste instantie toeleggen op het beter leren kennen van de zone. “Fenomenen en criminaliteit zoals in de Vlaamse Rand komen evengoed voor op het platteland zoals hier in het Pajottenland”, zegt hij. “We moeten binnen het korps samenwerken om al die zaken te bestrijden, maar ook met partners binnen de veiligheidsketen.”
 1. Groeiend protest tegen komst legerkazerne op Godsbergkouter in Schendelbeke: "Waardevermindering gronden en woningen kan oplopen tot 100 miljoen euro"
  PREMIUM
  Geraardsbergen

  Groeiend protest tegen komst legerkazer­ne op Godsberg­kou­ter in Schendelbe­ke: "Waardever­min­de­ring gronden en woningen kan oplopen tot 100 miljoen euro"

  Steeds meer landbouwers en omwonenden sluiten zich aan bij het protest tegen de komst van een legerkazerne op de Godsbergkouter in Schendelbeke. “De eerste contacten met experten in vastgoed leren ons dat in een ruime straal tot minstens 3 kilometer rond de kazerne een waardevermindering van het onroerend goed tussen de 10 à 30 procent te verwachten zal zijn", zegt Jan Hanssens van vzw Red de Godsbergkouter.
 2. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.