Geraardsbergen: De legerkazerne komt op de Godsbergekouter in Schendelbeke.
Volledig scherm
PREMIUM
Geraardsbergen: De legerkazerne komt op de Godsbergekouter in Schendelbeke. © RV

Defensie bouwt nieuwe legerkazerne in Geraardsbergen: “Vertrokken voor procedureslag van 15 jaar”

SchendelbekeOp advies van minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) wordt de nieuwe Oost-Vlaamse legerkazerne toegewezen aan Geraardsbergen. Dat is woensdag door de federale regering beslist. Buurtbewoners haalden nochtans alles uit de kan om de Godsbergekouter in Schendelbeke voor te behouden aan de landbouw. “We gaan de strijdbijl niet begraven", zegt Johan Verbruggen van actiecomité Red de Godsbergekouter strijdvaardig.

  1. BIJZONDER WONEN. Joost en Caroline ruilden hun nieuwbouw voor grandeur van Villa Madonna: “Al veel beulenwerk verricht, maar we koesteren onze thuis”
    PREMIUM
    RONSE

    BIJZONDER WONEN. Joost en Caroline ruilden hun nieuwbouw voor grandeur van Villa Madonna: “Al veel beulenwerk verricht, maar we koesteren onze thuis”

    Joost Van Goethem (48) en Caroline Van den Bossche (47) woonden in een comfortabele nieuwbouw met alles erop en eraan in Lovendegem toen hij in 2018 uit nieuwsgierigheid het woord ‘kasteel’ intikte op Google. Sindsdien is het leven van het koppel behoorlijk veranderd en rijst stilaan de vraag waar dit alles gaat eindigen. “Onze eigen kinderen verklaarden ons voor gek…”