Het dak van de Action-winkel langs de Astridlaan in Overboelare (Geraardsbergen) begaf het donderdagavond onder de inbeukende regen.
Volledig scherm
Het dak van de Action-winkel langs de Astridlaan in Overboelare (Geraardsbergen) begaf het donderdagavond onder de inbeukende regen. © Frank Eeckhout

Dak Action begeeft het onder inbeukende regen: “Tien minuten eerder nog heel wat klanten aanwezig”

GeraardsbergenHet dak van de Action-winkel in Geraardsbergen begaf het donderdagavond onder de immense hoeveelheid regen die bij het zomeronweer uit de lucht kwam. Een enorme watermassa stroomde de winkel in. Ook op andere plaatsen was er overlast.

  1. 11 jaar na zondvloed gaan overstroomde huisjes onder de sloophamer: “Toen ik beelden van de watersnood in Wallonië zag, kwam mijn haar recht”
    PREMIUM
    Overboelare

    11 jaar na zondvloed gaan overstroom­de huisjes onder de sloophamer: “Toen ik beelden van de watersnood in Wallonië zag, kwam mijn haar recht”

    De recente watersnood in Wallonië heeft de inwoners van Geraardsbergen doen terugdenken aan die noodlottige november 2010. De Dender kon het overtollige water niet meer slikken en stroomde over. Het zwaarst getroffen waren de Majoor Van Lierdelaan en de Gaverstraat in Overboelare. In negen huisjes stond het water bijna twee meter hoog. Begin volgend jaar worden die huisjes gesloopt. “Ik wilde gewoon blijven. Maar toen plots enkele hoge piefen voor de deur stonden, kon ik niet anders dan tekenen", zegt Denise Desterck (90).