Geraardsbergen: Een paar honderd jongeren genoot van het ontbijt op het Stationsplein
Volledig scherm
Geraardsbergen: Een paar honderd jongeren genoot van het ontbijt op het Stationsplein © Frank Eeckhout

Dag van de Jeugdbeweging start met ontbijt op Stationsplein

GeraardsbergenIn Geraardsbergen is de Dag van de Jeugdbeweging gestart met een ontbijt op het Stationsplein. “Deze namiddag en vanavond verplaatst het epicentrum voor de jongeren zich naar jeugdhuis De Ressort", zegt schepen van jeugd Fernand Van Trimpont.

 1. Dominique (47) startte drie jaar geleden Helpende handjes voor jou vzw op voor haar zoon: “Van donkere gedachten tot zelfverminking en weglopen: we hebben alles met hem meegemaakt”
  PREMIUM
  Galmaarden

  Dominique (47) startte drie jaar geleden Helpende handjes voor jou vzw op voor haar zoon: “Van donkere gedachten tot zelfvermin­king en weglopen: we hebben alles met hem meegemaakt”

  Dominique Chantrain (47) woont samen met haar man en drie kinderen in Galmaarden. Wanneer haar oudste zoon 16 werd, kreeg hij het enorm zowel fysiek als mentaal enorm moeilijk. Mama Dominique zocht hulp bij verschillende organisaties maar kreeg steeds te maken met lange wachtrijen terwijl de hulp erg dringend nodig was. Intussen organiseert ze al drie jaar een benefiet onder de naam ‘Helpende handjes voor jou VZW’, die ze speciaal voor haar zoon heeft opgericht. Het ingezamelde bedrag wordt integraal gedoneerd aan Rode Neuzen Dag. Dominique vertelt ons in dit interview exclusief haar pakkend verhaal over de emotionele rollercoaster.
 2. Studenten organiseren Escape Game ‘Escape van de Zwarte Bende’ in Baljuwhuis en omgeving: “We hopen zo’n 200 bezoekers te mogen verwelkomen”
  Galmaarden

  Studenten organise­ren Escape Game ‘Escape van de Zwarte Bende’ in Baljuwhuis en omgeving: “We hopen zo’n 200 bezoekers te mogen verwelko­men”

  Het verhaal van De Zwarte Bende keert op zaterdag 27 en zondag 28 november terug naar Galmaarden. Via een escape event in het Baljuwhuis en z'n omgeving komen bezoekers in aanraking met de bende en moeten ze proberen ontsnappen. Het spel is tot stand gekomen als eindproject van drie studenten aan de Arteveldehogeschool in Gent.