Enkele vrouwen uit de Buizemontstraat in Geraardsbergen zijn een inzamelactie gestart om de door de brand getroffen gezinnen te helpen.
Volledig scherm
Enkele vrouwen uit de Buizemontstraat in Geraardsbergen zijn een inzamelactie gestart om de door de brand getroffen gezinnen te helpen. © Koen Moreau

Buren door brand getroffen gezinnen starten inzamelactie: “Die mensen hebben helemaal niks meer”

GeraardsbergenMinder dan 24 uur na de bijzonder zware brand in de Buizemontstraat in Geraardsbergen waarbij twee gezinnen met elk drie kleine kinderen dakloos werden, zijn enkele buurvrouwen een inzamelactie gestart. “Alles is welkom: pampers, kleren, schoenen, keukengerei en alle andere zaken die je bij jou thuis ziet. Deze mensen hebben niks meer.”

 1. Brandweerversterking arriveerde pas 15 minuten na eerste ploegen: “Gelukkig hielpen burgers mee blussen”
  Geraardsbergen

  Brandweer­ver­ster­king arriveerde pas 15 minuten na eerste ploegen: “Gelukkig hielpen burgers mee blussen”

  Dat de brandweerhervorming van zes jaar geleden geen garantie is voor een snellere en efficiëntere hulpverlening werd donderdagavond pijnlijk duidelijk bij een zware brand in Geraardsbergen. Door een gebrek aan hoog genoeg gekwalificeerde brandweermannen werd bijstand gevraagd uit Denderleeuw en Aalst. Die ploegen arriveerden pas 25 minuten na de eerste alarmering.
 2. Bewoners krijgen op reis te horen dat hun huis uitgebrand is: “We vangen ze op in een woning van de stad”
  Play
  PREMIUM
  Geraardsbergen

  Bewoners krijgen op reis te horen dat hun huis uitgebrand is: “We vangen ze op in een woning van de stad”

  Bij een zware brand in de Buizemontstraat in Geraardsbergen brandde donderdagavond een rijhuis volledig uit. Een naastgelegen woning is ook onbewoonbaar en de woning langs de andere kant liep eveneens veel schade op maar niemand raakte gewond. De bewoners van het zwaarst getroffen huis waren op vakantie en keren nu terug naar België. Volgens omwonenden liet de brandweer lang op zich wachten, maar dat spreekt de brandweerleiding tegen.
 1. Vijfde- en zesdejaars van Viso Cor Mariae blijven elke woensdag thuis: “Het zou gek zijn om de klok twee jaar terug te draaien”
  PREMIUM
  Nederbrakel

  Vijfde- en zesdejaars van Viso Cor Mariae blijven elke woensdag thuis: “Het zou gek zijn om de klok twee jaar terug te draaien”

  Leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van de middelbare school Viso Cor Mariae blijven ook na de coronacrisis een deel van de lessen thuis volgen. “Corona bracht niet alleen veel kommer, maar ook nieuwe ideeën. En die kunnen we maar beter meenemen, want het bedrijfsleven zal dat ook doen”, motiveert directrice Ellen Pierreux haar beslissing.
 2. Vlaams geld voor waterbeheersingsplan Dender: “Achterstand vernieuwing sluizen en stuwen dringend wegwerken”
  Denderstreek

  Vlaams geld voor waterbe­heer­sings­plan Dender: “Achter­stand vernieu­wing sluizen en stuwen dringend wegwerken”

  Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters werkt samen met De Vlaamse Waterweg en haar departement aan een ‘Wat-als scenario’ voor extreme wateroverlast in Vlaanderen. Eén van die projecten is een waterbeheersingsplan voor de Dender. “Ik ben tevreden dat de minister ook aan de denderregio denkt", reageert de Geraardsbergse burgemeester Guido De Padt (Open Vld).