Emma Van der Maelen: "Het budget werd jarenlang opgesmukt met een financiële truc. De gevolgen worden nu was zichtbaar.
Volledig scherm
Emma Van der Maelen: "Het budget werd jarenlang opgesmukt met een financiële truc. De gevolgen worden nu was zichtbaar. © Frank Eeckhout

Budget jaren opgesmukt met financiële truc: “Stad moet 31,5 miljoen euro lenen om put te dichten.”

Geraardsbergen heeft het budget jaren opgesmukt met een financiële truc. “Sinds 2014 werden enkel interesten afbetaald en werd er geen kapitaal afgelost. Daarom moest de stad vorig jaar al 19 miljoen euro lenen. Dit jaar komt daar nog eens 12,5 miljoen bij", zegt Emma Van der Maelen (sp.a).

0 reacties

 1. Gemeente wil begraafplaats onder handen nemen, maar stoot op petitie met bijna 700 handtekeningen: “Totaal gebrek aan respect voor overledenen”
  PREMIUM
  Galmaarden

  Gemeente wil begraaf­plaats onder handen nemen, maar stoot op petitie met bijna 700 handteke­nin­gen: “Totaal gebrek aan respect voor overlede­nen”

  De geplande herinrichting van het kerkhof in Vollezele, waarbij bepaalde graven moeten verdwijnen, stoot op protest. Buurtbewoners en familieleden lanceerden een petitie, die al 675 handtekeningen kreeg. Tijdens de jongste gemeenteraad kreeg het burgerplatform ‘Red Begraafplaats Vollezele’ de kans om in dialoog te gaan met het gemeentebestuur.
 1. Gigantische Tyrannosaurus Rex liep langzamer dan de mens
  Play

  Giganti­sche Tyrannosau­rus Rex liep langzamer dan de mens

 2. De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt
  Play
  Huis Gemaakt

  De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt