Op foto's die buurtbewoners maakten, is te zien hoe brandweermannen in burger te hulp schoten bij de brand in de Buizemontstraat in Geraardsbergen.
Volledig scherm
Op foto's die buurtbewoners maakten, is te zien hoe brandweermannen in burger te hulp schoten bij de brand in de Buizemontstraat in Geraardsbergen. © RV

Brandweerversterking arriveerde pas 15 minuten na eerste ploegen: “Gelukkig hielpen burgers mee blussen”

GeraardsbergenDat de brandweerhervorming van zes jaar geleden geen garantie is voor een snellere en efficiëntere hulpverlening werd donderdagavond pijnlijk duidelijk bij een zware brand in Geraardsbergen. Door een gebrek aan hoog genoeg gekwalificeerde brandweermannen werd bijstand gevraagd uit Denderleeuw en Aalst. Die ploegen arriveerden pas 25 minuten na de eerste alarmering.

 1. Geen visie en onvoldoende personeel voor brandweer: “Kwestie van tijd voor er rampen gebeuren”
  Denderstreek

  Geen visie en onvoldoen­de personeel voor brandweer: “Kwestie van tijd voor er rampen gebeuren”

  Zes jaar na de brandweerhervorming en samensmelting van de brandweerkorpsen van Aalst, Denderleeuw, Lede, Geraardsbergen, Ninove, Wetteren en Wichelen is de organisatie van de nieuwe Hulpverleningszone Zuid-Oost ver van optimaal. “Met een personeelstekort van 25 procent is het een kwestie van tijd voor er rampen gebeuren”, aldus federaal parlementslid Anja Vanrobaeys (Vooruit).
 2. Bewoners krijgen op reis te horen dat hun huis uitgebrand is: “We vangen ze op in een woning van de stad”
  Play
  PREMIUM
  Geraardsbergen

  Bewoners krijgen op reis te horen dat hun huis uitgebrand is: “We vangen ze op in een woning van de stad”

  Bij een zware brand in de Buizemontstraat in Geraardsbergen brandde donderdagavond een rijhuis volledig uit. Een naastgelegen woning is ook onbewoonbaar en de woning langs de andere kant liep eveneens veel schade op maar niemand raakte gewond. De bewoners van het zwaarst getroffen huis waren op vakantie en keren nu terug naar België. Volgens omwonenden liet de brandweer lang op zich wachten, maar dat spreekt de brandweerleiding tegen.
 3. Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
  Jobat

  Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)

  Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.