In de vijver in het Abdijpark werden blauwalgen vastgesteld.
Volledig scherm
In de vijver in het Abdijpark werden blauwalgen vastgesteld. © Frank Eeckhout

Blauwalgen in vijver Abdijpark en Dender

De milieudienst van de stad Geraardsbergen heeft blauwalgen vastgesteld in de grote vijver in het Abdijpark in Geraardsbergen. Ook op de Dender op de grens van Geraardsbergen met Ninove werden blauwalgen vastgesteld.

 1. Dominieke (48) en Anja (50) schrijven praktische gids ‘Mooi Geregeld’: “Sterven doet iedereen, maar een goede voorbereiding kan jou onrust en je nabestaanden bijkomend leed, onzekerheid of ruzie besparen”
  PREMIUM
  Lede/Overboelare

  Dominieke (48) en Anja (50) schrijven praktische gids ‘Mooi Geregeld’: “Sterven doet iedereen, maar een goede voorberei­ding kan jou onrust en je nabestaan­den bijkomend leed, onzeker­heid of ruzie besparen”

  De Coronacrisis zorgt er voor dat mensen hun zaakjes op orde willen hebben. In het voorjaar werd massaal opgeruimd, maar met de steeds verder stijgende cijfers en in de periode voor Allerheiligen wordt meer en meer aandacht besteed aan het voorbereiden van de dood. “Om die reden hebben we een driedelige praktische ‘doe’-gids gemaakt om mensen op weg te helpen”, vertellen coaches Anja en Dominieke.
 1. Oproep om jeugdvoetballers voort te laten trainen vindt amper gehoor bij clubs: “Wereldvreemde beslissing”

  Oproep om jeugdvoet­bal­lers voort te laten trainen vindt amper gehoor bij clubs: “Wereld­vreem­de beslissing”

  Alle competitiewedstrijden in het jeugdvoetbal worden stopgezet. Dat heeft Voetbal Vlaanderen woensdag in het kader van de strijd tegen het coronavirus beslist. Trainingen en oefenwedstrijden voor kinderen onder de 12 jaar zouden wel nog mogen plaatsvinden, maar een kleine rondvraag bij enkele clubs leert dat nagenoeg iedereen een tijdelijke stop zet op het jeugdvoetbal. “De beslissing van Voetbal Vlaanderen is wereldvreemd”, klinkt het bij velen.
 1. Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk

 2. Origineel en grappig: spotje Biden toont hoe je afrekent met Trump
  Play
  VS2020

  Origineel en grappig: spotje Biden toont hoe je afrekent met Trump