Bewoners krijgen op reis te horen dat hun huis uitgebrand is: “We vangen ze op in een woning van de stad”

GeraardsbergenBij een zware brand in de Buizemontstraat in Geraardsbergen brandde donderdagavond een rijhuis volledig uit. Een naastgelegen woning is ook onbewoonbaar en de woning langs de andere kant liep eveneens veel schade op maar niemand raakte gewond. De bewoners van het zwaarst getroffen huis waren op vakantie en keren nu terug naar België. Volgens omwonenden liet de brandweer lang op zich wachten, maar dat spreekt de brandweerleiding tegen. 

 1. Geen visie en onvoldoende personeel voor brandweer: “Kwestie van tijd voor er rampen gebeuren”
  Denderstreek

  Geen visie en onvoldoen­de personeel voor brandweer: “Kwestie van tijd voor er rampen gebeuren”

  Zes jaar na de brandweerhervorming en samensmelting van de brandweerkorpsen van Aalst, Denderleeuw, Lede, Geraardsbergen, Ninove, Wetteren en Wichelen is de organisatie van de nieuwe Hulpverleningszone Zuid-Oost ver van optimaal. “Met een personeelstekort van 25 procent is het een kwestie van tijd voor er rampen gebeuren”, aldus federaal parlementslid Anja Vanrobaeys (Vooruit).
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).