Stiltegebied
Volledig scherm
Stiltegebied © Toerisme Vlaams-Brabant/Lander L

20 jaar stiltewerking vanuit het Stiltegebied Dender-Mark

GrimmingeIn Vlaanderen werd de afgelopen 20 jaar een actieve werking rond stiltegebieden uitgebouwd. In het pilootstiltegebied Dender-Mark stonden de vzw Waerbeke en het Vlaams educatief centrum De Helix aan de wieg van de stiltewerking in Vlaanderen.

 1. Van Peter Pan zien vliegen in Oudenaarde tot bomen planten in Ninove of een halve marathon lopen in Aalst: dit zijn onze uittips voor het weekend
  PREMIUM
  Vlaamse Ardennen/Denderstreek

  Van Peter Pan zien vliegen in Oudenaarde tot bomen planten in Ninove of een halve marathon lopen in Aalst: dit zijn onze uittips voor het weekend

  Je hebt geen zin om volgend weekend thuis te blijven, maar weet nog niet waar naartoe? Wij helpen je graag verder met zes tips om erop uit te trekken. Zet al maar de stapschoenen of mountainbike klaar. Of steek je graag handen uit de mouwen om bomen te planten? Dit zijn onze uittips voor het weekend van 28 en 29 januari.
 2. Groeiend protest tegen komst legerkazerne op Godsbergkouter in Schendelbeke: "Waardevermindering gronden en woningen kan oplopen tot 100 miljoen euro"
  PREMIUM
  Geraardsbergen

  Groeiend protest tegen komst legerkazer­ne op Godsberg­kou­ter in Schendelbe­ke: "Waardever­min­de­ring gronden en woningen kan oplopen tot 100 miljoen euro"

  Steeds meer landbouwers en omwonenden sluiten zich aan bij het protest tegen de komst van een legerkazerne op de Godsbergkouter in Schendelbeke. “De eerste contacten met experten in vastgoed leren ons dat in een ruime straal tot minstens 3 kilometer rond de kazerne een waardevermindering van het onroerend goed tussen de 10 à 30 procent te verwachten zal zijn", zegt Jan Hanssens van vzw Red de Godsbergkouter.