Op de hoek van de Majoor Van Lierdelaan en de Gaverstraat in Overboelare bij Geraardsbergen stond het water in november 2010 1.80 meter hoog. Rechts: Denise Desterck (90).
Volledig scherm
PREMIUM
Op de hoek van de Majoor Van Lierdelaan en de Gaverstraat in Overboelare bij Geraardsbergen stond het water in november 2010 1.80 meter hoog. Rechts: Denise Desterck (90). © RV/Eeckhout

11 jaar na zondvloed gaan overstroomde huisjes onder de sloophamer: “Toen ik beelden van de watersnood in Wallonië zag, kwam mijn haar recht”

OverboelareDe recente watersnood in Wallonië heeft de inwoners van Geraardsbergen doen terugdenken aan die noodlottige november 2010. De Dender kon het overtollige water niet meer slikken en stroomde over. Het zwaarst getroffen waren de Majoor Van Lierdelaan en de Gaverstraat in Overboelare. In negen huisjes stond het water bijna twee meter hoog. Begin volgend jaar worden die huisjes gesloopt. “Ik wilde gewoon blijven. Maar toen plots enkele hoge piefen voor de deur stonden, kon ik niet anders dan tekenen", zegt Denise Desterck (90).