Zware woningbrand in Sleepstraat: tramverkeer stilgelegd, één persoon naar ziekenhuis

GentIn een rijhuis in de Sleepstraat is zondagnamiddag omstreeks 15.45 uur brand uitgebroken. Eén persoon werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. Tijdens de interventie van de hulpdiensten werd het tramverkeer stilgelegd en het andere verkeer omgeleid. 

 1. Minard moet terrasbanken verwijderen ‘omdat ze niet door één persoon verplaatsbaar zijn’: “We kozen die banken net voor de veiligheid”
  Gent

  Minard moet terrasban­ken verwijde­ren ‘omdat ze niet door één persoon verplaats­baar zijn’: “We kozen die banken net voor de veiligheid”

  Trots waren ze, de mensen van de Minardschouwburg, omdat ze op 2 juni voor het eerst in de geschiedenis van dit Gents monument een terras buiten konden zetten. Maar de Gentse banken van Vonk moeten, nog geen 3 weken later, alweer weg. “Op de vergunning staat tafels en stoelen, niet banken", duidt Filip Watteeuw (Groen). “En die banken zijn niet door één persoon verplaatsbaar, wat een vereiste van de brandweer is.”
 1. Jonge dief (20) steelt kassa van burgerrestaurant Uncle Babe’s om cocaïne te kunnen kopen: “Hij kon zijn lach niet inhouden in de rechtbank”
  Gent

  Jonge dief (20) steelt kassa van burgerres­tau­rant Uncle Babe’s om cocaïne te kunnen kopen: “Hij kon zijn lach niet inhouden in de rechtbank”

  Een 20-jarige Gentse jongeman riskeert een celstraf van één jaar voor een reeks diefstallen. Hij stal onder meer de kassa van burgerrestaurant Uncle Babe’s aan ‘t Sluizeken, maar kon al snel worden geïdentificeerd. De jonge dief werd nu voor de rechter gedaagd, maar indruk maakte dat niet echt. Zijn zaak werd zelfs een week uitgesteld omdat hij zijn lach niet kon inhouden in de rechtszaal.