Gedaan met feesten in de Overpoortstraat.
Volledig scherm
Gedaan met feesten in de Overpoortstraat. © RV

Zowat de hele Overpoortstraat weer dicht: “Om 23 uur beginnen wij pas”

GentOpnieuw is de horeca de geviseerde sector in het coronabeleid. Opnieuw moeten dancings en ‘nightlife’ dicht, en worden cafés aan banden gelegd. “Dit was te verwachten, maar het is eigenlijk onvoorstelbaar dat het opnieuw zo ver is kunnen komen”, zegt Tim Joiris van de horecacel van Unizo Oost-Vlaanderen. In praktijk gaat in Gent zowat de hele Overpoortstraat dicht.

 1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Tot vier uur per dag pendelen in de bus, maar nu lijkt beterschap in zicht voor leerlingen GO! Campus Impuls: “(Mini)bussen en taxi’s op komst”
  PREMIUM
  GENT/OOSTAKKER

  Tot vier uur per dag pendelen in de bus, maar nu lijkt beterschap in zicht voor leerlingen GO! Campus Impuls: “(Mini)bussen en taxi’s op komst”

  Goed nieuws vanuit GO! Campus Impuls: er is vanaf februari extra vervoer op komst voor verschillende leerlingen van de school voor buitengewoon onderwijs in Oostakker. Nu zijn sommige kinderen urenlang onderweg voor ze hun klasje bereiken. Ook Tuur Van der Steen (14) is één van hen. De jongen met een autismespectrumstoornis moet nu iedere dag vier uur pendelen op de bus. “Veel tijd voor familie blijft er dan niet over”, klonk het enkele maanden geleden nog.