Christian Verelst en Sabine Boerjan van Expertisecentrum Paradox, samen met Expertisecentrum Dementie Memo uit Leuven ontwikkelaars van het spelpakket Minne en meer.
Volledig scherm
Christian Verelst en Sabine Boerjan van Expertisecentrum Paradox, samen met Expertisecentrum Dementie Memo uit Leuven ontwikkelaars van het spelpakket Minne en meer. © Jill Dhondt

Zorgverleners testen spel dat seksualiteit bij mensen met dementie bespreekbaar moet maken

GentMensen vergeten vaak dat ouderen nog seksuele gevoelens hebben, ook mensen met dementie, terwijl dat heel vaak nog het geval is. Expertisecentrum Dementie Paradox uit Gent wil het onderwerp in eerste instantie bespreekbaar maken en heeft daarom een spelpakket ontwikkeld. Maandag mochten enkele zorgverleners het meteen testen.

 1. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 2. Zelfs in Nederland is het Vleeshuis hot topic: “Fietsenstalling in middeleeuws pand, waarom niet?”
  Gent

  Zelfs in Nederland is het Vleeshuis hot topic: “Fietsen­stal­ling in middel­eeuws pand, waarom niet?”

  Een volledige pagina werd er aan de kwestie gewijd bij het Nederlandse Algemeen Dagblad (AD). De rel rond de herbestemming van het Vleeshuis beroert nu ook onze noorderburen. “Een fietsenstalling vestigen in een middeleeuws pand, waarom niet?”, koppen ze. Al gaat het bij de Nederlanders toch vooral over het vierde debat over Vlaams erfgoed in slechts twee maanden tijd.
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.