Het 7-jarig zoontje probeerde zijn mama te beschermen
Volledig scherm
Het 7-jarig zoontje probeerde zijn mama te beschermen © Getty Images/iStockphoto

Zoontje (7) probeert mama te beschermen van gewelddadige stiefvader

GentPartnergeweld en vervolgens weerspannigheid tegenover de politie. Voor die feiten moest een 36-jarige Gentenaar zich verantwoorden bij de rechter. Onder invloed had hij zich agressief gedragen tegenover zijn partner, tot zelfs het 7-jarige stiefzoontje tussenbeide trachtte te komen. De procureur vorderde een onbepaalde gevangenisstraf onder probatievoorwaarden.

 1. Stad wil discriminatie bestrijden in nachtleven: “Bezoekers moeten het barpersoneel zien als een veilige haven”
  Gent

  Stad wil discrimina­tie bestrijden in nachtleven: “Bezoekers moeten het barperso­neel zien als een veilige haven”

  Gisteren werd het Actieplan Antidiscriminatie en Antiracisme goedgekeurd op de Gemeenteraad. Daarin staat dat de Stad op allerlei vlakken discriminatie wil bestrijden, waaronder in het nachtleven. Zo wil de Stad een bevraging doen bij groepen die vaak slachtoffer zijn van intimidatie, een charter opstellen met de sector en omstaanderstrainingen geven aan barpersoneel.
 2. Powerboatracer (59) riskeert 10 jaar cel na vondst van 1,5 ton cocaïne: “Bounty is toepasselijke naam van boot. Zwart vanbuiten, wit vanbinnen”
  PREMIUM
  Gent/Oostende

  Powerboat­ra­cer (59) riskeert 10 jaar cel na vondst van 1,5 ton cocaïne: “Bounty is toepasse­lij­ke naam van boot. Zwart vanbuiten, wit vanbinnen”

  De Oostendse powerboatracer Nico H. (58) riskeert nu 10 jaar gevangenis, nadat hij in beroep was gegaan tegen zijn celstraf van 8 jaar. Op zijn vissersboot Bounty II werd achter een valse wand ruim anderhalve ton cocaïne met een straatwaarde van 225 miljoen euro aangetroffen. De Nederlandse zakenpartner van de Oostendenaar riskeert eveneens 10 jaar cel. “We moeten streng straffen, anders lokken we het drugsmilieu vanuit Antwerpen”, meent de procureur-generaal.
 1. Opvoeder (42) Gents internaat veroordeeld tot 8 maanden voorwaardelijke celstraf na seksueel misbruik: “Ik heb niks misdaan op het internaat”
  PREMIUM
  Gent

  Opvoeder (42) Gents internaat veroor­deeld tot 8 maanden voorwaarde­lij­ke celstraf na seksueel misbruik: “Ik heb niks misdaan op het internaat”

  Hoewel hij zijn onschuld bleef ontkennen, is de 42-jarige opvoeder W.W. toch veroordeeld na beschuldigingen van seksueel misbruik door 2 leerlingen van hem. Hij kocht onder meer sexy lingerie voor een 15-jarig meisje, met wie hij enkele jaren later ook een seksuele relatie begon. De rechter was van oordeel dat hij misbruik maakte van zijn positie als begeleider. W.W. kreeg verscheidene opmerkingen van het bestuur van het internaat dat hij zijn gedrag moest aanpassen, anders zouden er verschillende leerlingen verliefd op hem worden.
 2. “Sluit de scholen nu en geef les in de zomer”: Gentse schooldirecteur heeft het gehad met ‘het opofferen van leerkrachten’
  Gent
  242

  “Sluit de scholen nu en geef les in de zomer”: Gentse schooldi­rec­teur heeft het gehad met ‘het opofferen van leerkrach­ten’

  “Ja, de scholen zijn de motor van de pandemie. Mag dat nu eindelijk gezegd worden? Hoe wij moeten werken, dat is niet veilig. Er is maar één oplossing. Sluit de scholen, nú. En haal die lesweken in in de zomervakantie.” Het lijkt een wanhoopskreet, maar directeur Gwen Moerman is boos, razend bijna. “Het gaat steeds over het belang van de kinderen, maar de leerkrachten dan? Wij zijn kanonnenvlees, en de overheid doet niks voor ónze veiligheid.”
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken