Yolan Van Den Branden en Thomas Lambrechts, de sturende krachten achter Vreiland.
Volledig scherm
Yolan Van Den Branden en Thomas Lambrechts, de sturende krachten achter Vreiland. © Jill Dhondt

Zomerbar van 50.000 vierkante meter geopend in Oostakker: “We willen hier mini-Gentse Feesten brengen”

GentAan het kasteel Slotendries in Oostakker is donderdagmiddag een nieuwe zomerbar geopend: Vreiland. Al covert ‘zomerbar’ de lading niet echt. Je kan er zoveel meer doen dan enkel luieren, aperitieven en sneukelen. Er worden optredens georganiseerd, yogalessen gegeven, elektrische fietstours aangeboden, en zoveel meer.

  1. Nieuwe dekenij GroeneVeerle wilde hele zomer optredens organiseren, maar mag niet. “Ons Knaldrang-aanvraag werd goedgekeurd, maar de vergunningen niet”
    Gent

    Nieuwe dekenij GroeneVeer­le wilde hele zomer optredens organise­ren, maar mag niet. “Ons Knaldrang-aan­vraag werd goedge­keurd, maar de vergunnin­gen niet”

    Met vernieuwde krachten - vijf man sterk - stond de Dekenij GroeneVeerle in mei klaar om een hele zomer lang optredens te organiseren op de Groentemarkt én het Veerleplein. Het knaldrangfonds liet op zich wachten, maar toen dat uiteindelijk werd goedgekeurd, maakten ze een nieuw programma, voor augustus en september. Maar voor augustus krijgen ze nu geen toestemming om iets te organiseren. “Zeer jammer, het was nochtans een oer-Gents programma”, zucht Henk Hellemans.