The Church
Volledig scherm
The Church © Yannick Van den Houdt

Zomerbar op Oude Houtlei kan eindelijk open: een baken van rust middenin de stad

Het is een hele rit geweest maar The Church is eindelijk geopend. Eerst kregen de organisatoren van de zomerbar te horen dat ze geen toestemming hadden omdat hun terras een muur te veel heeft. Toen alles afgebroken was vernamen ze dat ze toch open mogen. Op twee weken werd alles weer opgebouwd en het resultaat mag er zijn. Hier wil je deze zomer zeker en vast afzakken om te ontspannen en lekker te eten.

  1. Gentse brandweer blikt terug op woelige reddingspoging in Pepinster: “In een fractie van een seconde moet je beslissen”
    PREMIUM
    Gent

    Gentse brandweer blikt terug op woelige reddingspo­ging in Pepinster: “In een fractie van een seconde moet je beslissen”

    Voor de Gentse brandweermannen zit de opdracht in Wallonië er bijna op. Na de watersnood voert de zone Centrum er deze week nog puin af, maar de reddingsoperaties zijn stopgezet. Luitenant Chris De Pauw blikt terug op een bewogen periode. Onder meer het verhaal van de gekapseisde reddingsboot is in zijn geheugen gegrift. “De stroming was te hevig”, zegt hij. “Er zat spijtig genoeg niets anders op dan die drie mensen te laten gaan.”