Olivier en Zoë maakten een vier jaar lange wereldreis.
Volledig scherm
PREMIUM
Olivier en Zoë maakten een vier jaar lange wereldreis. © We Leaf

Zoë (29) en Olivier (33) reisden vier jaar de wereld rond met fiets, zeilboot, skates, kano, ski’s en te voet: “We hadden geen plan. In Spanje beslisten we plots om de oceaan over te steken”

GentEen sabbatjaar was niet genoeg voor Zoë Agasi (29) en Olivier Van Herck (33). Niet minder dan vier jaar aan een stuk hebben ze de wereld rondgereisd. In totaal hebben ze meer dan 40.000 kilometer afgelegd op zes verschillende manieren: met de fiets, met een zeilboot, op skates, met een kano, op ski’s en te voet. Donderdagavond was het koppel in Gent om hun boek voor te stellen. Hun verhaal leest als een trein en vooral de beelden van hun trip zij knap.

 1. Trekt Revive zich terug uit Arsenaalsite? Vertraging op de tijdelijke invulling, maar meer perspectief voor de cultuursector
  PREMIUM

  Trekt Revive zich terug uit Arsenaalsi­te? Vertraging op de tijdelijke invulling, maar meer perspec­tief voor de cultuursec­tor

  Zit er opnieuw vertraging op de Arsenaalsite in Gentbrugge? Het heeft er alvast alle schijn van. In de buurt gonst het van de geruchten dat projectontwikkelaar Revive, die instaat voor de tijdelijke invulling van de site, zich terugtrekt uit het dossier. Ook de cultuursector is op de hoogte. Dat betekent dat de tijdelijke ontwikkeling op Arsenaalsite niet meer deze zomer start.
 1. De 5 beste smartphones onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoestellen van vorig jaar”
  Tweakers

  De 5 beste smartpho­nes onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoe­stel­len van vorig jaar”

  De Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond is de duurste smartphone ter wereld. Voor de speciale editie betaal je – hou je vast – 43,7 miljoen (!) euro. Daar zit het bijhorend 24-karaats goud voor heel wat tussen. Wij gooien het over een iets betaalbaardere boeg. Donovan Kerssenberg, smartphone-expert bij technologiesite Tweakers, selecteert de beste 5 smartphones onder 300 euro.
 2. Gespecialiseerd team van Gentse brandweer heeft een wel erg opvallende manier van training: “Pingpongen helpt om aan ons pak te wennen”
  Gent

  Gespeciali­seerd team van Gentse brandweer heeft een wel erg opvallende manier van training: “Pingpongen helpt om aan ons pak te wennen”

  Het gespecialiseerd team Industrie & Gevaarlijke Stoffen (IGS) van Brandweerzone Centrum heeft van alle teams waarschijnlijk de meest opvallende trainingsmethoden. Maar hoe gek ze ook mogen klinken, het voetballen, pingpongen en bowlen heeft wel degelijk een functie. Het zorgt er namelijk voor dat de leden aan hun pak kunnen wennen. “Je bent volledig afgesloten van de buitenwereld. Velen krijgen dan ook een claustrofobisch gevoel”, zegt brandweerkapitein Koen Desmet.