De stad wil minder kraampjes met textiel en prullaria op onder meer de Vrijdagmarkt
Volledig scherm
PREMIUM
De stad wil minder kraampjes met textiel en prullaria op onder meer de Vrijdagmarkt © Wannes Nimmegeers

Zo wil Gent de markten aantrekkelijker maken, ook voor jongeren: “Het aanbod moet diverser”

GentOok in Gent worden de markten steeds populairder. Om dat zo te houden heeft de stad Gent een plan klaar. Op de ‘gemengde markten’, zoals op de Vrijdagmarkt en het Ledebergplein, wil het stadsbestuur een kwalitatiever aanbod. Ook op de Bloemenmarkt op de Kouter en op de Boerenmarkten verandert een en ander. “We willen de markten aantrekkelijker maken, met een diverser aanbod”, zegt bevoegd schepen Sofie Bracke (Open Vld).

  1. Met deze visietekst trekt ‘Voor Gent’ naar de kiezer: “Weg van de dogma’s, weg van het eigen grote gelijk, minder regelneverij”
    PREMIUM

    Met deze visietekst trekt ‘Voor Gent’ naar de kiezer: “Weg van de dogma’s, weg van het eigen grote gelijk, minder regelneve­rij”

    Een echt verkiezingsprogramma is er anderhalf jaar voor de verkiezingen nog niet, maar de liberalen en de socialisten hebben wel alvast een 7 bladzijden lange visietekst voorgelegd aan hun leden. Concrete doelstellingen zijn er nog niet, maar Voor Gent stelt de ‘meest duurzame grootstad’ te willen worden en ‘niemand achter te laten’. Maar schemert er tussen de lijnen door ook kritiek op Groen? En wat vindt de oppositie?
    Gent