Het uitgraven van de Watersportbaan, in 1955 en 1956.
Volledig scherm
PREMIUM
Het uitgraven van de Watersportbaan, in 1955 en 1956. © RV / Stad Gent - dienst stedenbouw en ruimtelijke planning

Zo werd de Watersportbaan ‘geboren’: in sneltempo gegraven, maar voor de Olympische Spelen bleek het geld op

GentGoed nieuws voor de Gentse Watersportbaan: die wordt in 2022 - eindelijk - uitgebaggerd. Het zullen de eerste werken zijn aan de roeibaan, in 1955 speciaal voor het EK roeien uitgegraven. Het was onderdeel van een stedenbouwkundig project waarbij een volledig nieuw stadsdeel werd aangelegd. Een terugblik.  

 1. “Lieg niet tegen je kind als er iemand sterft": Missing You organiseert congres over rouwen met kinderen en jongeren
  GENT

  “Lieg niet tegen je kind als er iemand sterft": Missing You organi­seert congres over rouwen met kinderen en jongeren

  Hoe leg je aan je dochtertje van zes jaar uit dat papa niet meer thuiskomt? Moet je echt aan je tienjarig zoontje zeggen dat zijn broer uit het leven is gestapt? Geen evidente vragen. Missing You, een vzw die al twintig jaar lotgenotencontact organiseert voor kinderen en jongeren die rouwen, probeert zo de last al even te verlichten. “Maar er bestaan maatschappelijk nog heel veel vooroordelen over rouw, zeker bij kinderen", zegt Tine Depoorter, coördinator van Missing You.
 2. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.