Alle ziekenhuizen moeten vanaf 2 november 60% van de bedden op de intensieve zorgen voorbehouden voor coronapatiënten
Volledig scherm
Alle ziekenhuizen moeten vanaf 2 november 60% van de bedden op de intensieve zorgen voorbehouden voor coronapatiënten © Wannes Nimmegeers

Ziekenhuizen naar fase 2A, morgen crisisoverleg in UZ Gent

GentAlle ziekenhuizen moeten overgaan naar fase 2a. Dat wil zeggen dat tegen 2 november 60 procent van de capaciteit op intensieve zorgen voorbehouden moet worden voor Covid-19-patiënten. Logischerwijze moet de reguliere zorg dan worden afgebouwd. De ziekenhuizen bekijken hoe ze dat organiseren.

 1. Man overgiet auto van nieuwe partner van ex-vrouw met benzine en steekt hem in brand uit jaloezie
  PREMIUM
  Gent

  Man overgiet auto van nieuwe partner van ex-vrouw met benzine en steekt hem in brand uit jaloezie

  Een stukgelopen relatie zette een 22-jarige man uit Gent aan om samen met een vriend de wagen van de nieuwe partner van zijn ex-vrouw in brand te steken. Die brandde volledig uit, maar ook de aanpalende huizen werden beschadigd door het vuur. De feiten dateren van 21 mei van dit jaar. Beide verdachten moesten zich woensdagnamiddag verantwoorden in de Gentse rechtbank. De procureur tilde zwaar aan de feiten en vroeg voor beide heren een effectieve gevangenisstraf van 40 maanden.
 2. Gentenaar en comedian Xander De Rycke brengt tweede biografie uit: “Mijn leven bestond uit marginaliteit, vuiligheid en miserie”
  Gent

  Gentenaar en comedian Xander De Rycke brengt tweede biografie uit: “Mijn leven bestond uit marginali­teit, vuiligheid en miserie”

  Xander De Rycke (32) leidde een bewogen leven. De Gentenaar groeide op in armoede en verliet vroegtijdig de schoolbanken. Stand-up comedy werd zijn redding, een nieuw pad dat leidde tot de heruitvinding van de eindejaarsconference, een eigen laatavondshow en de start van zijn grootste tournee tot nog toe. Eind november komt Xander zijn tweede biografie uit waarin hij terublikt op zijn jeugd en wat erna kwam.
 1. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered

 2. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?