Al weinig volk op de Floraliën in april dit jaar en nu hangt het voortbestaan zelfs aan een zijden draadje.
Volledig scherm
Al weinig volk op de Floraliën in april dit jaar en nu hangt het voortbestaan zelfs aan een zijden draadje. © Foto WN

Zes miljoen euro Floraliën-geld weg

Het nieuwe bestuur van de Floraliën heeft in zes jaar tijd 6 miljoen euro doen verdwijnen. De 207 jaar oude Koninklijke Maatschappij voor Landbouw en Plantkunde zit financieel aan de grond, en het is niet eens zeker of een editie 2020 nog haalbaar zal zijn. Het geld is door ramen en deuren gegooid.

 1. Van Disney aan de Zuid naar rode oortjes op het Sint-Pietersplein: een duik in de geschiedenis van de Gentse filmzalen
  PREMIUM
  GENT

  Van Disney aan de Zuid naar rode oortjes op het Sint-Pieters­plein: een duik in de geschiede­nis van de Gentse filmzalen

  We vieren al 48 jaar lang het Film Fest Gent, maar de eerste cinema in de Arteveldestad opende veel vroeger de deuren, in 1911. En hoewel we nu gewend zijn aan 12 cinemazalen, was de diversiteit in de jaren 50 ook niet ver te zoeken. Onderzoekers Lies Van de Vijver, Guy Dupont en Roel Vande Winkel doken in de archieven om het boek ‘Gent Filmstad’ te maken. Van cowboys tot Disneyfilms en Kinderen Niet Toegelaten, hier is al een voorsmaakje.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?