De man en zijn twee kinderen dolen nu rond in de buurt van het Dampoortstation.
Volledig scherm
De man en zijn twee kinderen dolen nu rond in de buurt van het Dampoortstation. © Eric de Mildt

Zes maanden cel met uitstel voor man (65) die sociale woning en uitkering kreeg terwijl hij in Tunesië verbleef

GentEen 65-jarige Tunesiër is veroordeeld tot een celstraf van zes maanden met uitstel wegens uitkeringsfraude. Hij ontving een werkloosheidsuitkering en kreeg een sociale woning terwijl hij zelf in zijn thuisland Tunesië verbleef. Naast de celstraf kreeg de man een boete van 8.000 euro en dient hij 28.188 euro terug te betalen aan de RVA.

 1. Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
  Mijnenergie.be

  Recordaan­tal gezinnen op zoek naar goedkoper energieta­rief: al 1,7 miljoen vergelij­kin­gen in eerste jaarhelft

  Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Kristof De Paepe, energie-expert bij Mijnenergie.be, geeft toelichting.
 2. De Kijk van Kurt: “Vingers en tenen”
  Gent

  De Kijk van Kurt: “Vingers en tenen”

  ‘I feel it in my fingers, I feel it in my toes’ zongen The Troggs en later ook Wet Wet Wet. Zij voelden respectievelijk in de jaren ‘60 en ‘90 dat er liefde in de lucht hing. Bill Nighy voelde later in Love Actually op hetzelfde deuntje dat Kerstmis eraan kwam. Al ruim anderhalve week krijg ik dat liedje niet meer uit mijn hoofd. De rauwe versie van The Troggs dan toch, nu en dan de hilarische kerst-remake ook, zeker niet de gepolijste en afgestofte Ken-van-Barbie cover van Wet Wet Wet. Soit, het begon toen ik anderhalve week geleden optrad ter ere van de Lieve Leiefeesten op de Groentemarkt en het Sint-Veerleplein. De mensen van dekenij de Groene Veerle stonden er nog bij met zwetende handpalmen omdat het stadsbestuur hen pas drie dagen van tevoren de definitieve vergunning had verleend. De soap rond de Maatjesfeesten indachtig zou je van minder stressen. En toch voelden de deken en zijn discipelen het ook. De - ondanks het kwakkelweer opgedaagde grote menigte - deelde mijn gevoel ook, er hing iets in de lucht. Het had te maken het de knaldrang-na-corona, maar het was meer dan dat, er heerste een uitgesprokener gevoel. Vanop mijn plaats op het podium zag ik mensen als het ware ontwaken uit een sociale coma. Ik zag mensen genieten van elkaars aanwezigheid. Ik zag een aanvankelijk haastige pizzakoerier zijn fiets opzij zetten en meedansen met het publiek. De sfeer op de Lieve Leiefeesten was niet alleen uitgelaten, er hing een door alle aanwezigen gedeelde hunkering naar meer. Naar veel meer en liefst heel binnenkort. Op het einde van het optreden drong het tot het hele plein, mezelf incluis, door toen ik zei: “tot op de Gentse Feesten.” Vanaf dat moment neurie ik hele dagen door dat ik het in m’n vingers en tenen voel. Ze komen eraan! De Gentse Feesten! Na drie jaar zonder!
 1. ACHTER DE SCHERMEN BIJ KAA GENT. Wasvrouw Nancy vervult met glans haar rol: “Mijn ouders wilden nochtans een Club Brugge-fan van mij maken”
  PREMIUM
  Gent

  ACHTER DE SCHERMEN BIJ KAA GENT. Wasvrouw Nancy vervult met glans haar rol: “Mijn ouders wilden nochtans een Club Brug­ge-fan van mij maken”

  Nu het nieuwe voetbalseizoen zich aandient, zet onze krant zes medewerkers in de verf die achter de schermen van AA Gent werken. In het moderne voetbal is het een komen en gaan van spelers en trainers, maar het zijn deze mensen die, vrijwillig of betaald, samen met de supporters het hart vormen van de club. Als de Buffalo’s dit jaar potten breken in de Jupiler Pro League, is dat mee dankzij hen. Vandaag vertelt wasvrouw Nancy Volckaert hoe ze ook een beetje mama is voor de spelers die ver van huis zijn.