Cybercriminaliteit schiet de hoogte in.
Volledig scherm
Cybercriminaliteit schiet de hoogte in. © Wannes Nimmegeers

Zelfs criminelen doen aan telewerken: 30% minder woninginbraken, maar 40% meer cybercriminaliteit

GentDe coronacrisis heeft ook impact gehad op het misdaadmilieu. Dat blijkt uit de Gentse criminaliteitscijfers. Met een avondklok en iedereen die thuis werkt, werd inbreken plots een stuk moeilijker. Dus schakelden de criminelen over op cybercriminaliteit. Ook ‘inbreuken op de volksgezondheid’, vroeger zo goed al onbestaande, pieken nu. Alle cijfers zijn trouwens voor het eerst voor iedereen zichtbaar via de website van de stad.

  1. Nog slechts één Gentenaar heeft eigendommen in de Veldstraat, grote vastgoedreuzen beheren de rest. “Neen, ik ga niet verkopen”
    PREMIUM

    Nog slechts één Gentenaar heeft eigendom­men in de Veldstraat, grote vastgoed­reu­zen beheren de rest. “Neen, ik ga niet verkopen”

    De Gentse Veldstraat - met 65 winkels op de korte afstand van 400 meter - is één van de duurste winkelstraten van het land. Toch is er nog één Gentenaar die koppig standhoudt tussen alle grote vastgoedreuzen. Hij bezit nog 5 panden, die zijn omgebouwd tot vijf winkels, met daar boven appartementen. Voor de rest zijn vooral de Nederlanders opvallend aanwezig, als het op het ‘bezitten’ van de Veldstraat aankomt.