Een kruispunt kan je het niet echt nog noemen, een ‘turboverkeersplein’ wel. In tegenstelling tot een klassieke rotonde moet je hier vooraf je rijrichting kiezen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een kruispunt kan je het niet echt nog noemen, een ‘turboverkeersplein’ wel. In tegenstelling tot een klassieke rotonde moet je hier vooraf je rijrichting kiezen. © Wannes Nimmegeers

Zeg niet dat het een grote rotonde is: voortaan maakt dit ‘turboverkeersplein’ het Euro-Silokruispunt in Gent vlotter én veiliger

GentHet kruispunt Euro-Silo, één van de belangrijkste verkeersknooppunten in Gent, is sinds dinsdag een pak veiliger en vlotter voor het verkeer. Het is dan ook niet langer een kruispunt, maar wel een uit de kluiten gewassen rotonde die de bouwers graag een ‘turboverkeersplein’ noemen. Een primeur voor ons land, overigens. En dan wil u natuurlijk weten wat daar dan zo bijzonder aan is.

  1. Dief (17) “met kanariegele broek” op heterdaad betrapt op diefstal van gsm, maar hij blijft hardnekkig ontkennen
    Gent

    Dief (17) “met kanariege­le broek” op heterdaad betrapt op diefstal van gsm, maar hij blijft hardnekkig ontkennen

    Een jonge dief riskeert een celstraf van 12 maanden nadat hij op heterdaad werd betrapt op het stelen van een gsm uit een wagen. Dat deed hij samen met een kompaan. Een half uur later trof de politie het duo aan, na een persoonsbeschrijving van enkele getuigen. Ze hadden het over een man die een “kanariegele broek” droeg, wat het de politie makkelijk maakte. De beklaagde schreeuwt echter zijn onschuld uit, ondanks de bewijslast.