Ondersteunend beeld.
Volledig scherm
Ondersteunend beeld. © Getty Images

“Ze zegden op Instagram dat ik in één week tijd 5.000 euro kon verdienen”: Vrouw krijgt 100 uur werkstraf na feiten van phishing

Een vrouw uit het Gentse heeft een werkstraf van 100 uur aan haar been voor feiten van phishing. Ze had met twee Nederlanders afgesproken om - in ruil voor 5.000 euro - haar bankkaart en gegevens een weekje af te staan. Toen er plots 15.000 euro op haar rekening stond én de twee mannen spoorloos bleken, probeerde ze het geld zelf af te halen.

 1. Electrabel stelt bouw windmolen uit, maar dan staat actiegroep voor nieuwe verrassing: “Plots verscheen andere windmolen aan de horizon”
  PREMIUM
  Gent/Evergem

  Electrabel stelt bouw windmolen uit, maar dan staat actiegroep voor nieuwe verrassing: “Plots verscheen andere windmolen aan de horizon”

  De windmolen waar verschillende buurtbewoners in Mariakerke voor vreesden, komt er voorlopig niet. Energiebedrijf Engie Electrabel wou een molen van – wieken inclusief – 180 meter bouwen, maar trok die vergunningsaanvraag in. De actiegroep reageerde tevreden, al was die opluchting van korte duur. “Blijkbaar had ook Luminus een vergunning.”
 1. Groep vriendinnen zit opgesloten in auto met gigantische spin: “Oh mijn God, wat moet ik doen!”
  Play

  Groep vriendin­nen zit opgesloten in auto met giganti­sche spin: “Oh mijn God, wat moet ik doen!”

 2. Vanaf wanneer is gsm-gebruik in de auto strafbaar?
  Play

  Vanaf wanneer is gsm-ge­bruik in de auto strafbaar?