Dries Van Langenhove van Schild & Vrienden tijdens het kortgeding voor de rechtbank in Gent.
Volledig scherm
Dries Van Langenhove van Schild & Vrienden tijdens het kortgeding voor de rechtbank in Gent. © Gianni Barbieux

Zaak rond Schild & Vrienden: kamer van inbeschuldigingstelling moet regelmatigheid onderzoek nagaan na afwijzen bijkomende onderzoeksdaden

GentDe zaak rond Schild & Vrienden loopt weer vertraging op. De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) zal bekijken of het onderzoek objectief verlopen is. De KI had eerder beslist dat er geen bijkomend onderzoek komt, zoals gevraagd door Van Langenhove. In de zaak vraagt het parket de verwijzing voor oprichter Dries Van Langenhove en acht andere personen die lid waren van de groepering. 

 1. Peter (47) opent na jaren in het onderwijs eindelijk zijn droomcafé 'Hotel Columbo' in de Brugse Poort: "Dansen doen we al 's middags”
  GENT

  Peter (47) opent na jaren in het onderwijs eindelijk zijn droomcafé 'Hotel Columbo' in de Brugse Poort: "Dansen doen we al 's middags”

  De Amerikaanse detective hangt boven de vrolijk ingekleurde deur: bezoekers van Hotel Columbo, het nieuwe café op het Fonteineplein in de Brugse Poort weten daarmee toch een béétje waar ze aan toe zijn. Kersvers eigenaar Peter Van Wiele (47) opent zaterdag de deuren van de nieuwe bar. Een tour langs de piano, de discobol en de doodskist. “Euh, ja. Gevonden op een tweedehandssite.”
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 1. Lost ‘Tech Lane Tram’ verkeersknoop in Zwijnaarde op? “Binnen de tien minuten sta je in Gent-Sint-Pieters”
  PREMIUM
  Gent

  Lost ‘Tech Lane Tram’ verkeers­knoop in Zwijnaarde op? “Binnen de tien minuten sta je in Gent-Sint-Pie­ters”

  Na jaren onderhandelen is de tramlijn tussen Gent-Sint-Pieters en Gent-Dampoort eindelijk beklonken, maar daar duikt alweer een idee op. Nu het Technologiepark in Zwijnaarde stilaan bezwijkt onder de files, pleit professor Koen De Bosschere voor een rechtstreekse tramverbinding met het station. Een voorstel dat ook voor de inwoners van Merelbeke wel eens positief kan uitdraaien.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.