Magneetvissers halen fietswrakken boven aan de Groendreef
Volledig scherm
Magneetvissers halen fietswrakken boven aan de Groendreef © Wannes Nimmegeers

World Cleanup Day in Gent: een berg fietswrakken en massa’s ander afval opgeruimd

GentWorld Cleanup Day, een wereldwijde opruimactie, is in Gent niet ongezien voorbij gegaan. Het epicentrum van de acties hier lag aan het Houtdok, maar ook elders gingen mensen aan de slag. Aan de Groendreef bijvoorbeeld haalden magneetvissers een indrukwekkende buit boven.

 1. Laatste jezuïet van Gent krijgt gezelschap van drie nieuwe broeders in abdij van Drongen: “In een gemeenschap leven is een beetje als getrouwd zijn”
  PREMIUM
  Gent

  Laatste jezuïet van Gent krijgt gezelschap van drie nieuwe broeders in abdij van Drongen: “In een gemeen­schap leven is een beetje als getrouwd zijn”

  De Oude Abdij van Drongen telde twee jaar lang slechts één geestelijke: Wauthier de Mahieu (88). Even leek het boeken toe, maar die dreiging is nu afgewend. Sinds kort wonen er drie nieuwe broeders in het enige overgebleven jezuïetenklooster van Gent. “Ik ben geen jezuïet geworden om alleen te leven”, zegt Wauthier.
 2. Ziekenhuizen lanceren beroertelied ‘Wees snel’: “Herken symptomen en handel meteen”
  Kortrijk/Waregem/Izegem

  Ziekenhui­zen lanceren beroerte­lied ‘Wees snel’: “Herken symptomen en handel meteen”

  De symptomen herkennen en snel handelen, cruciaal om na een beroerte de kans op herstel te vergroten. Het E17-ziekenhuisnetwerk lanceert in dat kader en naar aanleiding van Wereld Beroerte Dag op vrijdag 29 oktober het beroertelied ‘Wees snel’, ingezongen door artsen en medewerkers. De videoclip bij het nummer brengt in beeld welk zorgtraject een patiënt met een beroerte aflegt. De bedoeling van het lied is om zoveel mogelijk mensen te sensibiliseren.