Michel Picha (73) zal over enkele maanden moeten verhuizen uit woontoren Saturnus in Nieuw Gent. Hij hoopt dat hij in de wijk kan blijven wonen.
Volledig scherm
Michel Picha (73) zal over enkele maanden moeten verhuizen uit woontoren Saturnus in Nieuw Gent. Hij hoopt dat hij in de wijk kan blijven wonen. © Yannick De Spiegeleir

WoninGent begint versneld aan vervanging woontorens Nieuw Gent: “Sloop eerste toren start in 2020”

Omdat de zes appartementsgebouwen in Nieuw Gent sneller verouderen dan voorzien, schakelen sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent en de stad Gent een versnelling hoger om de woontorens te vervangen. “Tegen eind 2030 zou de vernieuwing van de woontorens rond moeten zijn. Dat is minstens vijf jaar vroeger dan voorzien”, zegt Marc Heughebaert, voorzitter van WoninGent.

2 reacties

 • anita toch

  2 jaar geleden
  Positief dat er nieuwe komen, maar voor de mensen die op de wachtlijst staan gaat het nog langer duren voor ze een woning krijgen.
 • Jan geussens

  2 jaar geleden
  Hebben ze dus al maanden leugens liggen vertellen en rad voor de ogen zitten draaien, boven dien op levering is belachelijk evenzeer, het gaat vooral om nu en waar naar toe.
 1. Van Steenbrugge dreigt met kortgeding tegen ziekenhuis als Gentse ‘euthanasie-arts’ niet terug aan het werk mag
  PREMIUM
  Gent

  Van Steenbrug­ge dreigt met kortgeding tegen ziekenhuis als Gentse ‘euthanasie-arts’ niet terug aan het werk mag

  Afgelopen weekend werd een Gentse arts van het Jan Palfijnziekenhuis gearresteerd nadat hij een onrechtmatige euthanasie bij een bejaarde patiënt zou hebben gepleegd. Maandag werd hij na verhoor vrijgelaten, maar het ziekenhuis heeft de arts voor onbepaalde tijd geschorst. Als het Jan Palfijnziekenhuis tegen vrijdagochtend 11 uur niet terugkomt op de schorsing, spant advocaat Walter Van Steenbrugge morgen een kortgeding aan. “Ik zou liefst hebben dat ze zelf inzien dat ze heel zwaar in de fout zijn gegaan", stelt hij.