Het koppel dertigers leende een bakfiets van een vriend.
Volledig scherm
PREMIUM
Het koppel dertigers leende een bakfiets van een vriend. © Wannes Nimmegeers

Wijnbar ONA levert wijn met bakfiets tijdens lockdown: “Drie weken zonder inkomen zou rampzalig zijn”

Wijnbar ONA aan de Gentse Nederkouter gaat vanaf maandag wijn leveren met de bakfiets. Ona Rombaut (31) en Arne Braeckman (30) zoeken zo een antwoord op de maatregelen die de regering oplegde aan de horecasector. “Drie weken zonder inkomen zou rampzalig zijn.” Onze foodjournalisten gingen op pad en gingen na wat de verschillende takeaway-mogelijkheden zijn in jouw buurt. 

 1. REEKS: wonen op het water. “Het werk op de boot stopt nooit, maar ik zou voor geen geld in de wereld meer willen ruilen”
  PREMIUM
  Gent

  REEKS: wonen op het water. “Het werk op de boot stopt nooit, maar ik zou voor geen geld in de wereld meer willen ruilen”

  Wonen op het water, het is populair tegenwoordig. Momenteel staan meer dan dertig kandidaten op de wachtlijst voor een ligplaats in Gent. Wie zijn de gelukkigen die al een plekje konden bemachtigen? Een week lang gaan we bij hen op bezoek. Ze tonen ons hun drijvend huis en vertellen hun verhaal. Vandaag: Marika Dierickx (48), trotse eigenaar van een strakke, ecologische boot aan de Oude Dokken.
 2. REEKS Wonen op het water. “Het water beleven is voorbehouden voor mensen die het budget of het netwerk hebben”
  PREMIUM
  Gent

  REEKS Wonen op het water. “Het water beleven is voorbehou­den voor mensen die het budget of het netwerk hebben”

  Wonen op het water, het is populair tegenwoordig. Momenteel staan meer dan dertig kandidaten op de wachtlijst voor een ligplaats in Gent. Wie zijn de gelukkigen die al een plekje konden bemachtigen? Een week lang gaan we bij hen op bezoek. Ze tonen ons hun drijvend huis en vertellen hun verhaal. Vandaag: Lieven Van Holle (45), zijn echtgenote Isabelle Herteleer (46) en haar broer Stephan (43) die co-housen op een boot aan de Muide.