De dader werd gefilmd door een deurbelcamera.
Volledig scherm
De dader werd gefilmd door een deurbelcamera. © Faroek

Wie herkent inbreker die minstens zeven keer toesloeg in het Gentse?

Het opsporingsprogramma Faroek op VTM verspreidde dinsdagavond een oproep. Ze zoeken een man die talloze inbraken pleegden in het Gentse. Hij werd verschillende keren gefilmd door bewakingscamera’s en werd heel herkenbaar gefilmd.

 1. Man (47) geflitst zonder rijbewijs, vader (76) beweert te hebben gereden: “Jullie verhaal hangt met haken en ogen aan elkaar”
  Gentbrugge / Koksijde

  Man (47) geflitst zonder rijbewijs, vader (76) beweert te hebben gereden: “Jullie verhaal hangt met haken en ogen aan elkaar”

  Een snelheidsinbreuk van 121 kilometer per uur op de E17 richting Antwerpen. Geen noemenswaardig bericht lijkt het, hoewel de 47-jarige N.B. al 34 politionele veroordelingen op zijn naam heeft staan en zonder het bezit was van een rijbewijs. In de politierechtbank woensdagochtend beweerde zijn vader echter achter het stuur te hebben gezeten. “Ik merk aan jullie lichaamstaal dat iets niet klopt”, merkt de procureur op.
 1. Gentse artiesten zetten belcentrale op voor wie nood heeft aan een gesprek, een lied, een gedicht, een tekening, een dans
  Gent

  Gentse artiesten zetten belcentra­le op voor wie nood heeft aan een gesprek, een lied, een gedicht, een tekening, een dans

  Tal van Gentse organisaties slaan de handen in elkaar voor het gloednieuwe project ‘Covitesse 6’, bedoeld om Gentenaars een hart onder de riem te steken in donkere dagen. Onderdeel van het project is een belcentrale - enkel bemand door artiesten - waar Gentenaars naartoe kunnen bellen als ze nood hebben aan een gesprek, een lied, een verhaal, een tekening. Daarnaast bestaat het project ook uit kunst op straat, een inzamelactie voor kwetsbare gezinnen en een oproep om zelf licht te maken.
 2. Gevolg van corona: geen geld meer voor afwerking van parking die al gegraven is tussen Flanders Expo en Ikea, ook parkings Gentbrugge en Drongen komen er niet
  Gent / Gentbrugge / Ledeberg / Drongen

  Gevolg van corona: geen geld meer voor afwerking van parking die al gegraven is tussen Flanders Expo en Ikea, ook parkings Gentbrugge en Drongen komen er niet

  De eerste duidelijke gevolgen van corona tekenen zich af in de kas van het Mobiliteitsbedrijf. Daar hebben ze dit jaar liefst 8 miljoen euro minder binnen gekregen dan voorzien, en ook in 2021 zal er minder geld binnen komen. Gevolg: de parking die al 5 jaar terug werd gegraven aan Flanders Expo kan niet worden afgewerkt, maar ook voor de beloofde P&R-parkings in Gentbrugge en Drongen is er geen geld.
 1. Franstalig nieuwsanker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuitzending
  Play

  Franstalig nieuwsan­ker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuit­zen­ding

 2. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt