Twee West-Vlaamse investeerders boden samen 5.540.000 euro voor de twee blokken. Die worden nu stap voor stap gerenoveerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Twee West-Vlaamse investeerders boden samen 5.540.000 euro voor de twee blokken. Die worden nu stap voor stap gerenoveerd. © Wannes Nimmegeers

West-Vlamingen tellen meer dan vijf miljoen euro neer voor 72 sociale appartementen op Meulestede: “Anders stonden ze te verkrotten”

GentAmper een jaar geleden verhitte de verkoop van twee blokken op Meulestede nog de gemoederen. Nu raakt bekend dat twee West-Vlaamse investeerders de blokken kochten. Zij legden exact 5.540.000 euro op tafel. “Inmiddels zijn de eerste woningen gerenoveerd”, zegt projectontwikkelaar Bram Thuyn. “Ik beloof: we gaan geen exuberante prijzen vragen.”

 1. Brandweer van Lochristi zwaait voertuig ‘Dennis’ uit: “Na jarenlange, trouwe dienst schenken we hem aan een brandweerkorps in Albanië”

  Brandweer van Lochristi zwaait voertuig ‘Dennis’ uit: “Na jarenlange, trouwe dienst schenken we hem aan een brandweer­korps in Albanië”

  De brandweerkazerne van Lochristi heeft afscheid genomen van één van haar trouwste voertuigen: autopomp Dennis. Een uitzonderlijk exemplaar uit 1996 en een model dat volgens de brandweerzone voorliep op zijn tijdgenoten. Helaas is het voertuig de dag van vandaag letterlijk te licht bevonden. Voor ons land tenminste, want in Albanië rest Dennis nog een mooie carrière.
  Gent
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.