Het weghalen van de buste van Koning Leopold II was een aanbeveling uit het rapport waar de stad al in juni op inging
Volledig scherm
Het weghalen van de buste van Koning Leopold II was een aanbeveling uit het rapport waar de stad al in juni op inging © Wannes Nimmegeers

Werkgroep Dekolonisering wil dat stad bepaalde boeken verbiedt, maar zover zal het niet komen: “Nee, we halen Pippi Langkous niet uit de bib”

gentNa een participatietraject van anderhalf jaar is de Werkgroep Dekolonisering met een 31 bladzijden tellend document op de proppen gekomen. Daarin staan te verwachten zaken, maar ook hallucinante passages. Zo wordt ervan uitgegaan dat de politie racistisch is, het STAM elitair, en de Gentenaars ‘koloniaal miskweekt’. “Het document is activistisch en scherp geformuleerd, en dat mag. Het is aan ons als stadsbestuur om daar verstandig mee om te gaan", zegt Tine Heyse.

  1. “In het weekend onmogelijk om veilig uit zijstraten N9 te komen, door parkerende vrachtwagens.” Omwonenden zijn verkeerssituatie grondig beu.
    Mariakerke

    “In het weekend onmogelijk om veilig uit zijstraten N9 te komen, door parkerende vrachtwa­gens.” Omwonenden zijn verkeerssi­tu­a­tie grondig beu.

    “Al jaren klagen wij deze situatie aan, maar meer dan anderhalve meter extra arcering op de grond, heeft de stad nog niet gedaan.” De omwonenden van de wijk rond de Mazestraat in Mariakerke hebben het gehad. Vrachtwagens parkeren het hele weekend lang op de N9, waardoor het zicht ernstig belemmerd wordt. “En wij zijn niet het type mensen om petities op te starten om spreekrecht op de gemeenteraad te eisen. We willen gewoon een veilige omgeving.”