Het weghalen van de buste van Koning Leopold II was een aanbeveling uit het rapport waar de stad al in juni op inging
Volledig scherm
Het weghalen van de buste van Koning Leopold II was een aanbeveling uit het rapport waar de stad al in juni op inging © Wannes Nimmegeers

Werkgroep Dekolonisering wil dat stad bepaalde boeken verbiedt, maar zover zal het niet komen: “Nee, we halen Pippi Langkous niet uit de bib”

gentNa een participatietraject van anderhalf jaar is de Werkgroep Dekolonisering met een 31 bladzijden tellend document op de proppen gekomen. Daarin staan te verwachten zaken, maar ook hallucinante passages. Zo wordt ervan uitgegaan dat de politie racistisch is, het STAM elitair, en de Gentenaars ‘koloniaal miskweekt’. “Het document is activistisch en scherp geformuleerd, en dat mag. Het is aan ons als stadsbestuur om daar verstandig mee om te gaan", zegt Tine Heyse.

  1. Els Vandesteene redster in nood voor VDK Gent: “Zij is echt goud waard”
    Volleybal vrouwen Liga A

    Els Van­desteene redster in nood voor VDK Gent: “Zij is echt goud waard”

    De rangschikking in de volleyballiga bij de vrouwen geeft een vertekend beeld. Niet iedereen heeft evenveel wedstrijden op de teller staan. Tegelijkertijd wordt alles duidelijk. De top vier is gekend. Eigenlijk werd er zaterdagavond gestreden voor de eerste plaats tussen VDK Gent en VC Oudegem. De bezoekers uit Oudegem namen een verschroeiende start, de Gents thuisploeg counterde gevat.