De Burggravenlaan krijgt extra groen waar dat mogelijk is
Volledig scherm
De Burggravenlaan krijgt extra groen waar dat mogelijk is © RV / Stad Gent

Werken aan Burggravenlaan en Stropbrug gaan nieuwe fase in: opletten voor omleidingen

GentDe werken aan de Burggravenlaan zijn al 11 maanden aan de gang, en gaan vandaag een nieuwe fase in. Daarbij worden de  Achilles Heyndrickxlaan, Stropbrug en het kruispunt van de Ottergemsesteenweg met de Burggravenlaan afgesloten. Een ingrijpende verandering toch wel, aan deze belangrijke verkeersas op de grens van Gent en Ledeberg.

 1. De Kijk van Kurt: “Ontmoet en verbind… t”
  Gent

  De Kijk van Kurt: “Ontmoet en verbind… t”

  Ik heb ergens gelezen dat God een klein katje doodt telkens als er iemand een dt-fout maakt. Ik vond dat grappig en ergens ook terecht. Zelf moet ik ook steeds de neiging onderdrukken om de plegers van dt-fouten in een toegestrikte zak in een kanaal te gooien, samen met al diegenen die ‘men’ schrijven waar het ‘m’n’ moet zijn. Maar goed, ik weersta die drang, net zoals Onze Lieve Heer niet daadwerkelijk kittens doodt bij elke dt-ramp. Mocht dat wel het geval zijn, dan zouden er dagelijks bij het verschijnen van de kranten hele kattennesten sneuvelen. Als de reacties op de online artikels binnenlopen, zouden er zelfs hele rassen uitsterven. Tot nooit meer, Britse korthaar. Vaarwel siamees. Mocht God alle posts en reacties op de sociale media volgen, dan is de hele planeet binnen de kortste keren ook vrij van karthuizers en sphynx-katten. Die gedachtegang volgend, kan je ervan uitgaan dat het Gentse stadsbestuur bestaat uit kattenhaters. Op de Babbelkont-bordjes, die overal in de stad worden bevestigd om Gentenaars met elkaar aan de praat te helpen, staat er namelijk een knoert van een dt-fout. ‘Ontmoet en verbindt’ staat er te lezen, waar het ‘ontmoet en verbind’ moet zijn. In de gebiedende wijs komt er nooit een t bij, dat weet iedereen die in het Nederlands taalgebied naar school is geweest. Dat zou diegene die officiële bordjes laat drukken al zeker moeten weten. Bevoegd schepen Rudy Coddens (die ooit schepen van onderwijs was) probeerde de boel nog te redden door te zeggen dat het om een oude schrijfwijze gaat, maar daar loopt niemand in. We leven niet in het Oude Testament. Fout is fout. 4.000 van die bordjes hangen er nu in het Gentse stadsbeeld. Allemaal met dezelfde dt-fout. Als u dezer dagen een door merg en been snijdend paniekerig gemiauw hoort, dan weet u waar God mee bezig is.
 1. 60-jarige man in correctionele rechtbank na seksueel getinte gesprekken met minderjarigen: “ik weet niet waarom ik op die gesprekken inging”
  Gent/Assenede

  60-jarige man in correctio­ne­le rechtbank na seksueel getinte gesprekken met minderjari­gen: “ik weet niet waarom ik op die gesprekken inging”

  Een 60-jarige man uit Assenede riskeert 6 maanden gevangenisstraf en een geldboete van 2.000 euro voor het voeren van seksueel getinte gesprekken met minderjarigen. Een andere man eveneens uit Assenede, die diezelfde minderjarigen tewerkstelde, ‘leende’ de jongeren uit om ze seksuele handelingen te laten verrichten. “Het is nooit zover gekomen", aldus de beklaagde.