De kade aan de Leie wordt verlaagd waardoor het er gezellig is.
Volledig scherm
PREMIUM
De kade aan de Leie wordt verlaagd waardoor het er gezellig is. © Wannes Nimmegeers

Werken aan Baudelopark na 6 jaar eindelijk van start: “Dit wordt zonder twijfel een prachtige groene ontmoetingsplek”

Meer dan zes jaar na de officiële aankondiging zijn de werken in en rond het Baudelopark eindelijk gestart. Ook deze zomer wordt in het bekende park hard gewerkt, maar als corona het toelaat zullen ook nu de Gentse Feesten er kunnen plaatsvinden. “De heraanleg van het centrale park start pas achteraf", laat schepen van Openbaar Groen Astrid De Bruycker (sp.a) weten.

 1. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
 2. Zware boetes gevraagd voor sluikstorters tijdens themazitting: “Vrouw gefilmd door camera terwijl ze zes vuilniszakken dumpte”
  Gent

  Zware boetes gevraagd voor sluikstor­ters tijdens themazit­ting: “Vrouw gefilmd door camera terwijl ze zes vuilniszak­ken dumpte”

  De Gentse correctionele rechtbank hield dinsdag een themazitting rond sluikstorten, waarbij een tiental beklaagden gedagvaard werden. “Ondanks de jarenlange volgehouden samenwerking tussen de verschillende partners in de handhavingsketen en de talrijke sensibiliseringscampagnes, lijkt de problematiek nog steeds toe te nemen”, stelt het parket Oost-Vlaanderen, dat zware boetes of werkstraffen vorderde.