De hulpdiensten plaatsten een tentje op de Lousbergbrug om het lichaam af te schermen.
Volledig scherm
De hulpdiensten plaatsten een tentje op de Lousbergbrug om het lichaam af te schermen. © Dylan Vermeulen

Werd man (53) ‘voor de grap’ in water gegooid na Gentse Feesten? Verdachten nog altijd spoorloos

De 53-jarige man die ter hoogte van de Lousbergbrug in Gent levenloos uit de Visserij werd gehaald, is in het water gegooid door twee kompanen. De vijftiger kwam zondagochtend samen met vrienden uit de richting van de Gentse Feesten-zone. Volgens een getuige waren ze elkaar aan het plagen aan de waterkant, toen het plots misliep en de man niet meer boven kwam. De twee mannen sloegen op de vlucht. De verdachten zijn op dit moment nog altijd spoorloos.

 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. Bewoners Poolse-Winglaan verzetten zich tegen gepland appartementsgebouw. “Zelfs de grondoppervlakte die ze aangeven, klopt niet”
  Gent

  Bewoners Pool­se-Winglaan verzetten zich tegen gepland apparte­ments­ge­bouw. “Zelfs de grondopper­vlak­te die ze aangeven, klopt niet”

  “Stop, dit willen we niet.” Duidelijker kan de boodschap van de bewoners van de Poolse-Winglaan niet zijn. De woonwijk achter Flanders Expo wil niet dat er een vijf verdiepingen hoog appartementsgebouw wordt gebouwd. “Het klopt niet met de stedelijke voorschriften rond verharding, en zelfs de grondoppervlakte die de ontwikkelaar aangeeft, kloppen niet.”