Filip Watteeuw en Mathias De Clercq, de hele avond stoïcijns naast elkaar op de gemeenteraad
Volledig scherm
PREMIUM
Filip Watteeuw en Mathias De Clercq, de hele avond stoïcijns naast elkaar op de gemeenteraad © VDS

Welke politieke crisis? Gentse politici houden gezichten netjes in de plooi tijdens de gemeenteraad

GentBroederlijk naast elkaar zaten ze gisterenavond, de hele avond lang. De ‘ontstemde’ Filip Watteeuw van Groen en burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) lieten helemaal niks merken van de spanningen die er zijn binnen de coalitie. Toegegeven, de opnieuw ingevoerde mondmaskers hielpen daar wel bij. Onderling werd overigens geen woord gewisseld. Hoe moet het nu verder?

 1. Nu al verkiezingskoorts in Gent: Open Vld wil stadslijst met Conner Rousseau, Groen geeft kartel nog niet op. Socialisten krijgen sleutelrol
  PREMIUM
  Gent

  Nu al verkie­zings­koorts in Gent: Open Vld wil stadslijst met Conner Rousseau, Groen geeft kartel nog niet op. Socialis­ten krijgen sleutelrol

  De verkiezingskoorts in Gent is vroeg gestart. Hoewel de volgende gemeenteraadsverkiezingen pas in 2024 gepland staan, hebben zowel Open Vld als Groen al gesprekken gevoerd met Vooruit. De liberalen zouden behalve de socialisten ook de CD&V op hun ‘Stadslijst’ willen. Groen heeft dan weer het rood-groene kartel nog niet opgegeven. De socialisten zien hun prijs stijgen. Een analyse van hoe de kaarten liggen.
 2. Toerisme Oost-Vlaanderen moet noodgedwongen event annuleren, voorziene eten geschonken aan daklozen. “Kleine maar hartverwarmende bijdrage”
  Gent

  Toerisme Oost-Vlaanderen moet noodgedwon­gen event annuleren, voorziene eten geschonken aan daklozen. “Kleine maar hartverwar­men­de bijdrage”

  De coronamaatregelen die vorige vrijdag op televisie werden aangekondigd, bleken niet helemaal dezelfde te zijn als diegene die zaterdag werden gepubliceerd in het Koninklijk Besluit. Zo klonk het vrijdag nog dat binnenevenementen mochten, zaterdag bleek daar een beperking van 50 personen op te staan. En dus moest Toerisme Oost-Vlaanderen last-minute een even annuleren. De catering - die al was besteld - ging naar Huize Triest.