preselectie WK papieren vliegertjes in de Vooruit in Gent
Volledig scherm
PREMIUM
preselectie WK papieren vliegertjes in de Vooruit in Gent © Wannes Nimmegeers

Wél pleuje! Op de eerste rij bij preselectie voor WK papieren vliegtuigjes in Vooruit: “Ruimte had wat groter mogen zijn!”

GentVan digitalisering geen sprake vandaag in de feestzaal van de Vooruit, het was allemaal papier wat de klok sloeg. Logisch ook, voor de preselectie van het WK Paper Wings, op poten gezet door Red Bull. Er kwam behoorlijk wat volk opdagen, de meesten gewoon voor de fun. Maar sommigen meenden het ook écht. “Ik heb veel geoefend!”

 1. Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat
  HLN Shop

  Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat

  De e-bike is hét ideale vervoermiddel voor velen: met een elektrische fiets omzeil je immers hoge brandstofprijzen enerzijds en overbrug je vlot lange afstanden anderzijds. Zo'n toestel is bovendien maar liefst 50 keer minder belastend voor het milieu dan een auto. Maar hoe pik je jouw ultieme exemplaar uit het erg ruime aanbod? HLN Shop helpt je - letterlijk en figuurlijk - op weg in vier handige punten.
 2. Dirk (56) brouwt limoncello ‘om eens te proberen’, nu wordt zijn drank in sterrenzaken geschonken: “Na limoncello kwam Siencello”
  PREMIUM

  Dirk (56) brouwt limoncello ‘om eens te proberen’, nu wordt zijn drank in sterrenza­ken geschonken: “Na limoncello kwam Siencello”

  “Hm, zou ik dat zelf ook kunnen maken?” Deze bedenking van Dirk Van den Mergele (56) een paar jaar geleden leidde ertoe dat hij nu zijn digestieven levert aan sterrenzaken, zelfs over de landsgrenzen. Toch doet Dirk nog steeds alles zelf, helemaal artisanaal. Met meer dan 750 liter per jaar is dat een serieus uit de hand gelopen hobby. Het bleef trouwens niet bij limoncello alleen.
  Gent