De wegpolitie van Oost-Vlaanderen organiseerde zondag een infodag voor caravans en mobilhomes
Volledig scherm
De wegpolitie van Oost-Vlaanderen organiseerde zondag een infodag voor caravans en mobilhomes © Dylan Vermeulen

Wegpolitie Oost-Vlaanderen organiseert infodag voor caravans en mobilhomes: “Sensibiliseren om boetes te vermijden”

GentDe wegpolitie van Oost-Vlaanderen organiseerde zondag een infodag voor caravans en mobilhomes op de verkeerspost in Gentbrugge. Met deze actie wilden ze de eigenaars voornamelijk sensibiliseren. Wie een te zwaar geladen voertuig heeft riskeert namelijk een boete die kan oplopen tot 6.000 euro.

 1. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.
 2. Grootste papegaaienkwekerij van het land sluit de deuren: “Aan de vraag ligt het zeker niet: onze vogels zijn nog even populair”
  PREMIUM
  Gent

  Grootste papegaai­enkwe­ke­rij van het land sluit de deuren: “Aan de vraag ligt het zeker niet: onze vogels zijn nog even populair”

  De eerste en grootste professionele papegaaienkwekerij van ons land, gelegen in Drongen, sluit eind dit jaar de deuren. Jan Van Slycke (62) kweekte meer dan veertig jaar lang met hart en ziel vogels, maar nu lonkt dan toch het pensioen. Zeven dagen op zeven met de dieren bezig zijn houdt een mens niet eeuwig vol, en de volgende generatie zoekt liever haar eigen weg. De vraag naar gekweekte papegaaien, tot ver buiten de landgrenzen, zal echter blijven.