Snuisteren door de spulletjes op een rommelmarkt: ook dat kan dit weekend in Gent.
Volledig scherm
PREMIUM
Snuisteren door de spulletjes op een rommelmarkt: ook dat kan dit weekend in Gent. © Geert De Rycke

WEEKENDTIPS. Vijf keer uit in Gent in het weekend van 21 en 22 mei

GentNog geen plannen voor dit weekend en zin om daar verandering in te brengen? Met onze weekendtips kan jouw weekend alvast niet meer stuk. Van een groots straatkunstenfestival tot een natuurwandeling door de Gentbrugse Meersen: dit zijn onze 5 tips voor het weekend van 21 en 22 mei in het Gentse.

 1. Gentse familierechtbank start met consensusmodel om vechtscheidingen te vermijden: “Ook van advocaten wordt andere aanpak verwacht”
  Gent

  Gentse familie­recht­bank start met consensus­mo­del om vechtschei­din­gen te vermijden: “Ook van advocaten wordt andere aanpak verwacht”

  In Gent start de familierechtbank vanaf 1 september met een nieuw consensusmodel, dat moet vermijden dat de opstart van een procedure gelijk staat aan een startschot voor escalatie of voor een vechtscheiding. De familierechtbank merkte op dat de werkdruk sinds de oprichting in 2014 systematisch toeneemt, maar ook dat een tussenkomst van de familierechtbank niet altijd een duurzame oplossing van het conflict oplevert. Daarnaast wordt ook van advocaten een andere aanpak verwacht.
 2. "Wekelijks je gras maaien is achterhaald": expert verklapt hoe je je gazon verantwoord laat stralen
  Livios

  "Wekelijks je gras maaien is achter­haald": expert verklapt hoe je je gazon verant­woord laat stralen

  De lente is al even in het land en de gazons in Vlaamse tuinen groeien aan sneltempo. Tijd om de grasmaaier uit het tuinhuis te halen dus. Of niet, want de maand mei werd omgedoopt tot ‘Maai Mei Niet’-maand. Je gras even laten groeien is namelijk goed voor de biodiversiteit. Maai je het gazon liever toch? Of wil je alvast de eerste maaibeurt voorbereiden? Bouwsite Livios vroeg Bart Verelst van Groen Groeien om praktische maaitips.