Stefanie en Philip met baby Billie in restaurant Peper.
Volledig scherm
PREMIUM
Stefanie en Philip met baby Billie in restaurant Peper. © Wannes Nimmegeers

“We willen een staycation nog meer promoten”: de eerste zomer van Stefanie (40) en Philip (44) in Peper

Dan kan je na maanden werk en voorbereiding je zaak openen, gooit corona roet in het eten. Stefanie Billiet (40) en Philip Henderickx (44) sluiten onze zomerreeks over startende Gentse ondernemers die het meemaakten af.  Ze waren nog geen drie maanden open, toen ze de deuren van ‘Peper’ weer dicht moesten trekken. Hoe kijken zij terug op de voorbije bewogen weken en wat verwachten ze van hun eerste zomer? “Peper is onze andere baby, we willen die ook zien groeien.”

 1. Brandweer vangt hangbuikzwijn in leegstaand pand
  Gent

  Brandweer vangt hangbuik­zwijn in leegstaand pand

  De brandweer heeft maandagnamiddag een hangbuikzwijn gevangen in een leegstand pand op de Langerbruggekaai in Gent. Omstaanders zagen hoe de interventie lange tijd aansleepte. Ze gingen ervan uit dat het dier zich niet gemakkelijk liet strikken, maar dat klopt volgens woordvoerder Alisa Coessens niet. “Het heeft even geduurd om het juiste team ter plaatse krijgen”, legt ze uit. “Maar rond 17.00 uur kwamen onze mensen aan en na een tiental minuten was het dier gevangen.” Wat er nu met het zwijn moet gebeuren, is voorlopig onduidelijk. Het dier -dat ongeveer 175 kilo weegt- werd achteraf overgebracht naar de faculteit Dierengeneeskunde in Merelbeke.
 2. Voetbalvrienden van Pieter-Jan (32) in rouw na ongeval: “Niet te geloven dat we hem op zo’n manier moeten afgeven”
  PREMIUM
  Lede/Gent

  Voetbal­vrien­den van Pie­ter-Jan (32) in rouw na ongeval: “Niet te geloven dat we hem op zo’n manier moeten afgeven”

  De tragische dood van Pieter-Jan Huygens (32) uit Lede die vorige week donderdag tijdens een avondloop aan de Blaarmeersen in het water belandde, hakt er diep in bij de Beloften B van FC Smetlede. “P-J speelde vorig jaar enkele matchen mee, maar moest wegens blessures vroeg in het seizoen verstek laten gaan. Hij was wel een vaste supporter en ‘one of the guys’. We zullen hem missen”, valt quasi unaniem te horen bij spelers en trainers.