Vlnr.: Jacqueline, Rita, Anny, Elina en Jan wonen al jarenlang samen in het sociale woonblok Karveel. Nu wordt de hechte gemeenschap uit elkaar getrokken.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlnr.: Jacqueline, Rita, Anny, Elina en Jan wonen al jarenlang samen in het sociale woonblok Karveel. Nu wordt de hechte gemeenschap uit elkaar getrokken. © Wannes Nimmegeers

“We hadden het hier zo goed samen”: twee sociale blokken in Meulestede worden plots verkocht, zijn huurders slachtoffer van politiek getouwtrek?

GentIn de Gentse volkswijk Meulestede is protest ontstaan tegen de verkoop van twee sociale woonblokken.  Huisvestingsmaatschappij Volkshaard wil er 72 appartementen op de markt gooien, terwijl er aan de bewoners jarenlang een renovatie werd beloofd. “Te duur”, klinkt het. Maar wie tussen de lijnen leest, ontwart een heel ander verhaal. 

  1. Van Steenbrugge dreigt met kortgeding tegen ziekenhuis als Gentse ‘euthanasie-arts’ niet terug aan het werk mag
    PREMIUM
    Gent

    Van Steenbrug­ge dreigt met kortgeding tegen ziekenhuis als Gentse ‘euthanasie-arts’ niet terug aan het werk mag

    Afgelopen weekend werd een Gentse arts van het Jan Palfijnziekenhuis gearresteerd nadat hij een onrechtmatige euthanasie bij een bejaarde patiënt zou hebben gepleegd. Maandag werd hij na verhoor vrijgelaten, maar het ziekenhuis heeft de arts voor onbepaalde tijd geschorst. Als het Jan Palfijnziekenhuis tegen vrijdagochtend 11 uur niet terugkomt op de schorsing, spant advocaat Walter Van Steenbrugge morgen een kortgeding aan. “Ik zou liefst hebben dat ze zelf inzien dat ze heel zwaar in de fout zijn gegaan", stelt hij.