Een dertigtal krakers bezet sinds begin mei Het Pand in het Patershol.
Volledig scherm
Een dertigtal krakers bezet sinds begin mei Het Pand in het Patershol. © Cedric Matthys

Wat moet er gebeuren met gekraakt klooster in het Patershol? “Een hotel draagt niet onze voorkeur weg”

GentTegen eind augustus moeten we weten wat er met Het Pand in het Patershol kan gebeuren. Dat liet schepen Sami Souguir (Open VLD) verstaan op de gemeenteraad. Eigenaar WoninGent wil de sociale woningen verkopen, maar dat stuit op protest.

 1. REEKS Wonen op het water. “Het water beleven is voorbehouden voor mensen die het budget of het netwerk hebben”
  PREMIUM
  Gent

  REEKS Wonen op het water. “Het water beleven is voorbehou­den voor mensen die het budget of het netwerk hebben”

  Wonen op het water, het is populair tegenwoordig. Momenteel staan meer dan dertig kandidaten op de wachtlijst voor een ligplaats in Gent. Wie zijn de gelukkigen die al een plekje konden bemachtigen? Een week lang gaan we bij hen op bezoek. Ze tonen ons hun drijvend huis en vertellen hun verhaal. Vandaag: Lieven Van Holle (45), zijn echtgenote Isabelle Herteleer (46) en haar broer Stephan (43) die co-housen op een boot aan de Muide.
 2. REEKS. Wonen op het water. Gregory woont met zoon Alex aan de Bijloke: “Miljonairs zonder budget kwamen aankloppen om mee te varen”
  PREMIUM
  Gent

  REEKS. Wonen op het water. Gregory woont met zoon Alex aan de Bijloke: “Miljonairs zonder budget kwamen aankloppen om mee te varen”

  Wonen op het water, het is populair tegenwoordig. Momenteel staan meer dan dertig kandidaten op de wachtlijst voor een ligplaats in Gent. Wie zijn de gelukkigen die al een plekje konden bemachtigen? Een week lang gaan we bij hen op bezoek. Ze tonen ons hun drijvend huis en vertellen hun verhaal. Vandaag: Gregory Birra (73), zijn zoon Alex (25) en hun ‘Orient Express van de Europese waterwegen’.