Na 7 maanden zonder horeca kon het ons Gentenaars niet veel schelen dat het regende in mei, op terras zitten deden we toch
Volledig scherm
Na 7 maanden zonder horeca kon het ons Gentenaars niet veel schelen dat het regende in mei, op terras zitten deden we toch © Wannes Nimmegeers

Wat een jaar was dit... 2021 in 21 beelden, door de lens van onze fotograaf Wannes Nimmegeers

Gent2021, het moest het jaar van de hoop worden, met de eerste vaccins, het einde van die ellendig lange lockdown, het toch weer afgelasten van de Gentse Feesten, maar wel met een Lichtfestival. Er was ook voetbal, er was plezier, want Gentenaars neuten wel, maar pleujen niet. 2021, in 21 sprekende beelden.

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.